Mijn blogplannen voor 2016

Ik.Laat.Onderwerpen.Liggen. En ik vraag me vaak af, wat mijn blogplanning voor de komende tijd is en waarom dat voornemen om toch elke dag een blog af te leveren, zo vaak niet wil vlotten. Then again, weet ik soms wel waarom: het gaat dan gewoon goed. En zonder je leven al té stuk te analyseren, wil je je goede stemming (lees: ik) even vasthouden, en omarmen, zonder dat iemand er al te dichtbij komt.

Er zijn ook dagen, dat ik voor me uit staar. Zomaar in het luchtledige, dan lijkt het erop dat ik wacht op iets. Een flow, inspiratie, onderwerp, of dat ik zomaar geniet van het moment. Omdat het goed (lees: beter) gaat. Wat ook best wel een gevaarlijk ding kan zijn:

Even if you’re on the right track, you’ll get run over if you just sit there. – Will Rogers

Ik laat het leven maar al te vaak gebeuren. Terwijl ik best een beetje sturing mag geven aan dit blog. Dat schept voor de lezer ook weer wat helderheid.

Blogplannen op een rijtje

Ik wil:

 1. Kortere blogs afleveren
  Ik merk op, dat SEO en overige ‘vereisten’ die smeken om een blogpost van minstens 300 woorden, een gericht onderwerp, me maar al te vaak tegenhouden. En.Dat.Vind.Ik.Raar.Van.Mezelf.
 2. Blogs inplannen
  Op sommige dagen kan ik meer dan twee blogposts pennen, maar doe dat niet. Vooruit plannen was nooit aan de orde, omdat ik graag gelijk publiceer. Ik zit bij wijze van spreken, al te vaak te trappelen om op die publiceer-knop te kunnen klikken. 2016 Wordt het jaar van geduld betrachten.
  Naast die hele goede reden waarom ik dat wel zou moeten doen, lees punt 5 maar.
 3. Meer bloggen over boeken, entertainment, tha lot
  2016 Moet het jaar worden dat ik ophoud met het staren in het luchtledige. Het moet een jaar worden, waarin mijn ervaringen met hobby’s, boeken, uitjes, etentjes en borrels meer tot uiting komen op dit blog.
 4. Minder over mezelf bloggen
  Dat onderwerp zit wel goed en snor genoeg om nu te laten rusten. Ik heb het idee, dat ik al mijn trauma’s (hoezo dramatisch?) en wrevels wel genoeg heb doorgenomen. Een dagboek hiertoe is een beter idee.
 5. Kritischer bloggen
  Een column afleveren, die spettert van ongenoegen. Ze zijn zo te pennen, maar ik laat dat maar al te vaak liggen, omdat ik mijns inziens erg ‘kort door de bocht’ kan zijn. Soms helpt het als ik ergens langdurig over nadenk, een onderwerp ‘stuk’ analyseer. Then again, dan is zo’n ‘hot’ topic al lang niet meer aan de orde.
 6. Fictie schrijven
  Ik bezit een ‘lively imagination’ en daar wil ik liefst al te vaak mee losgaan. Ik twijfel, echter, maar al te vaak ook of het zo noodzakelijk is om er punten mee te scoren. Moet elke fictiepost een boodschap uitdragen? Daarover ben ik het nog niet eens (met mezelf).

Dat waren mijn gedachten hieromtrent. Ze lijken verdomd veel op ‘goede voornemens’, terwijl ik die maar al te graag verwaarloos na verloop van tijd. Dus noem ik het een ‘Plan’, dat klinkt beter. Denk ik dan.

Tot slot, geef ik deze quote mee, terwijl ik – bijna – achteloos een Oudejaarslot aanschaf. Wish me luck!

The richest man is not he who has the most, but he who needs the least.

11 gedachten aan “Mijn blogplannen voor 2016”

 1. Allereerst zelf bedenken wat je het beste vind en het beste kan volhouden. Niet teveel van bezoekers of reageerders (deze incluis) aantrekken.

  Ik kan nog wel wat over de columns zeggen. Dat vind ik een practige vorm en zoiets lees ik graag. Soms doe ik ook een poging, maar noem het maar niet zo. Mijn aanpak is dat ik zo’n ding (als ik iets op mijn lever heb) binnen een kwartier in kladblok (daar doe ik alles in) optik. Vervolgens weet ik dat ze dan te scherp zijn en om die reden wacht ik een nacht en lees ‘m de volgende morgen nog eens door. Zoek dan soms nog wat na bij kranten of op wikipedia. Kleine storende dingen pas ik dan aan en vervolgens plak ik ‘m in het beheer op m’n log, doe aan opmaak en klik op publiceren. Dat nachie er over slapen is niet verkeerd en bij mijn (niet al te actuele) stukjes kan dat prima.

 2. Ik vind het een mooi plan en ik ben er benieuwd naar! Ik maak ook altijd graag plannen, maar ik houd mij er nooit aan. Dat belet mij overigens niet om plannen te maken.

  Ik houd het weer in de gaten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: