Mijn favoriete blogtools

Je zal maar eventjes zonder werk komen te zitten. En vervolgens een nieuwe hobby vinden. Op de een of andere manier intrigeerde me dat Internet gigantisch, en webdesign nog veel meer. Ik kan wel stellen dat het een beetje uit de hand is gelopen, sindsdien. Immers, alles wat ik zie, hoor, voel & beleef is een mogelijk onderwerp voor een blogpost, wat wel een goede waarschuwing is ten aanzien van mijn omgeving.

Wat maakt mijn blog nu zo interessant voor mij en misschien ook voor jou?

 1. Mijn werkplek

  Bestaat uit een iMac (op mijn glazen bureau), iPhone (voor overal en bovenal à la toilette) en een iPad Air 2 (voor buitenshuis).

 2. Mijn webstek

  Mijn huidige domeinnaam

  Is uiteindelijk de plek geworden waar je nu bent beland. Ik heb er al wat versleten, qua domeinnaam, maar daar zal ik je maar niet mee vermoeien.

  Mijn huidige CMS

  In eerste instantie gebruikte ik Pivot, en later tot 2009 PivotX, waarna ik nieuwsgierig werd naar dat steeds groter wordende Content Management Systeem (CMS) wat WordPress heet. Het gaf nogal wat problemen om tekstueel alles over te zetten. De meeste reacties en ook mijn afbeeldingen raakte ik sindsdien kwijt. En ik kon ongegeneerd snuffelen in dat systeem. Mijn motto is dan ook: verkloot zoveel mogelijk, je kunt altijd weer opnieuw beginnen.
  Natuurlijk weet ik ook het een en ander over Blogspot, Movable Type, PivotX, Drupal, Joomla & Magento, want ik ben en blijf hevig geïnteresseerd in dat soort systemen.

  Onlangs had ik de behoefte om opnieuw te beginnen met wat ik persoonlijk mijn betere blogposts vind. U moet het me maar vergeven.

  Mijn huidige webhost

  Vanzelfsprekend heb ik al flink wat hosts versleten. Tegenwoordig ben ik vooral blij met mijn huidige webhost: JustHost.nl te Den Haag. Men is to the point en ook behulpzaam mocht je je site ooit willen verhuizen naar deze host.

 3. Deze vormgeving

  Mijn huidige WP-theme

  Ik raakte stante pede verliefd op deze minimalistische, en toch sprankelende WP-theme. Zo zijn de meeste WP-themes van de hand van Meks bewonderenswaardig mooi, alsook de support.

  De afbeeldingen die ik gebruik

  Komen meestal van Vectorstock.com, Pixabay images (plugin), of via Unsplash.com.

  Vaak voeg ik in mijn afbeelding toe, waar deze afbeelding vandaan komt. Gelukkig doet de Pixabay Images plugin automatisch het onderschrift toevoegen. Dat is wel zo netjes richting de bron van afkomst.

  Mijn favoriete graphic tools

  Zijn voor de Mac: Logoist.app wat een uitstekende vervanger is voor Adobe Photoshop, Affinity Designer als vervanger voor Adobe Illustrator en soms zelfs Lunapic.com en Canva.com.

  Mijn favoriete webfont generator

  De laadtijd van je site is belangrijk. Daarom zet ik vaak een font om naar webfont met behulp van een webfont generator en integreer die binnen het theme via de stylesheet of via functions.php van geheid een child theme. (Een child theme is een dochter theme – wat je geheel naar wens kunt aanpassen – van het parent theme, waarvan de laatste alle updates meekrijgt, zodat je site veilig blijft.)

  Natuurlijk kun je ook Google fonts benutten, maar mijn ervaring zegt dat dat soms ten koste gaat van de laadtijd van je site.

 4. Delen via Social Media

  Eigenlijk benut ik maar drie tools, te weten Twitter.com, Facebook.com en Instagram.com. Ik deel mijn blogs ook af en toe (lees: meestal wel) op Google Plus.

  Voor wat hoort, ik deel mijn blogposts handmatig en plan eigenlijk nooit iets in. Het is maar hoe mijn pet staat die dag, maar naar het schijnt is ’tha personal approach’ nog altijd het beste.

 5. SEO + stats

  SEO

  Ten behoeve van SEO, maar ook het delen met de juiste afbeelding gebruik ik natuurlijk Yoast’s SEO plugin. Wat me opvalt, is dat je – als je onder Gebruikers bij Facebook de juiste link neerzet – deze ook wordt vermeld bij je te delen blogpost.

  Mijn statistieken

  Ik benut these days de stats van de Jetpack plugin en Slimstat plugin. En soms spiek ik op mijn Bbclone stats naar welke blogposts het meeste gehoor krijgen.

Tot zover mijn favoriete blogtools. Ben ik altijd weer geïnteresseerd naar de jouwe, so shoot

2 gedachten aan “Mijn favoriete blogtools”

 1. Ik doe het iets anders. Mijn XP-laptop is bijna 11 jaar en die gebruik ik op een verstelbaar bed dat nog 2x zo oud is, met op het matras een muisplank. De berichten schrijf ik in kladblok en dat bestand is voor mij ook een soort back-up. Vervolgens plak ik het in wordpress, waar ik weinig tot geen klachten over heb. Afbeeldingen maak ik vooral zelf en soms maak ik een kopie van een spotprent die ik erg goed vind. SEO doet wordpress.com en die doen het nu al te goed. Daardoor krijg ik regelmatig wat spammers uit het buitenland, die mijn berichten vast niet lezen. De meesten komen via Google en bookmarks. Niet gek want ik doe niets met facebook of twitter. Over de stats van wordpress.com ben ik ook redelijk tevreden. Ooit had ik daar meer mee toen ik nog een eigen website had. Bezoekers zijn leuk, maar ik wil ze niet naar de mond bloggen. Dus mogen ze mijn blogs niet van likes of andere beoordeling voorzien en hou ik niet meer zoveel rekening met de statistieken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: