Nieuw design – nieuwe ideeën

N

Eigenlijk zag ik direct dat ik deze WordPress-theme heel mooi vond. De producent van deze theme maakt vaak heel bijzondere. Hij is dan ook degene die oorspronkelijk het Human theme ontwierp.

Er waren echter nogal wat puntjes, aan deze moedertheme, waaraan nog wat geschaafd kon worden. Vind ik dan weer…

Dus heb ik een child theme (what’s new, babe?) ingezet.

Wat heb ik aangepast?

 1. Ik heb de linker balk fixed (vaststaand) gemaakt ten behoeve van de desktop versie (responsive modus in stylesheet). Daartoe moest ik wel de header.php kopiëren en in het child theme plakken en veranderen. De social media iconen hebben een iets prominentere plek gekregen.
 2. In het originele theme staat de uitgelichte afbeelding (als bij zoveel andere themes) boven de blogposttitel. Ik vind een titel van een blogpost belangrijker, dus heb ik zowel content.php als single.php gekopieerd naar het child theme, en aangepast. Dat heet de uitgelichte afbeelding verplaatst naar onder de titel.
 3. Ik hou ervan als in de uitgelichte afbeelding direct de bron van de fotograaf of anderszins wordt vermeld. Dus heb ik dat tevens toegevoegd.
 4. Daarnaast vind ik het altijd leuk wat persoonlijker tintjes toe te voegen, als een ander font. Deze font voor het menu, en de blogposttitels, komt ook voor in mijn logo.
 5. Verder heb ik Autoptimize, WP Fastest Cache & Enable GZIP compression ingezet, om de blog wat sneller te laten laden, op alle responsive modi (dus op desktop, tablet en smartphone).

Blij met dit resultaat

Uiteindelijk ben ik een blij ei met dit resultaat. Niets meer aan doen, dus. Ik hoop dat jij als lezer net zo blij bent. Nu alleen nog vaker schrijven…

0
0

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

9 comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Zeker een mooi thema, waarbij ik hou van een zijkolom die niet uit beeld schuift. De gewone text mag van mij iets donkerder. Ik zie dat je geen zoekvak meer hebt. Van mij hoeft dat niet, ik gebruik altijd de googlebalk om binnen een site te zoeken. Zelf laat ik ‘m er op aangezien ik mensen ken die zoekmatig wat onhandiger zijn. Maar of ie (veel) gebruikt wordt weet ik niet..

  • Ximaar: De zoekfunctie staat linksboven de Facebookicon. 😉 Goede tip: ik zal de tekst op zwart zetten… Thanks.

   • Ik zie alleen facebookiconen onder aan de pagina en onder aan de website. Maar daar in de buurt zie ik geen enkel zoekvak. Heb daarvoor ook nog andere browsers (Waterfox/Edge/Chrome) geprobeerd met uitgeschakelde reclame-ondersdrukking. Maar helaas….

    • Gevonden. Dwz normaal zie ik nix onder je foto. Pas als ik verschaal naar 50% (en dus niets meer leesbaar is), dan zie er onder nog wat brede balkjes.

     • Gewoon 15,6″ FHD/2K. Maar die linker kolom hoort dan ook mee te scrollen tot ie op is. 😉

      Zelf mis ik er overigens nix aan. Ik gaf al aan dat ik anders/effectiever zoek en Facebook/Instatgram/Pinterest blokkeer ik al een jaar of 9. RSS zit gewoon in de adresbalk.

By Pix

Over mij

moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

Reacties

Over copyrights enzo

© 2002-heden iPIXtitude.nl. Alle rechten voorbehouden.

%d bloggers liken dit: