Nieuwsgierig zijn is een goed ding

Mij wordt altijd ietwat lacherig verweten, dat ik heel nieuwsgierig ben. Alsof dat een slecht teken aan de wand is. Ik noem het zelfs een van mijn 7 schoonheden. Want als je niet langer nieuwsgierig bent naar wat er elk moment kan gebeuren, kun je net zo goed hartstikke dood zijn.

En toch verbaas ik me altijd weer over die spreuk: “Curiosity killed the cat”. Letterlijk betekent dat: ‘Een kat in ’t nauw maakt rare sprongen”, wat voor mij begrijpelijker is dan de Engelse vertaling ervan. Denk zelfs dat mijn nieuwsgierig zijn iets is, wat ik dan gemeen heb met mijn huisvriend en baas: Binkie de kat. Vind het altijd zeer lovenswaardig dat als ik ergens mee bezig ben, hij vol anticipatie mee komt kijken en liefst zijn koppie nog voor mijn blikveld werpt, maar dat terzijde.

Ik vraag altijd veel aan anderen: bevragen en antwoorden krijgen. Dat is wat ik doe. En dat is dat onverhoedse vermogen om zelf niets te hoeven vertellen, maar dat begrijp je vast wel. Ik stel veel vragen in de hoop dat ik zelf enigszins in de vergetelheid raak, en nadien denk ik wel eens, dat mensen daarmee akkoord gaan. Het is toch leuker als je zelf honderduit kan vertellen en hele verhalen hebt? Nu die verhalen zijn er wel, maar die zijn als een typische introvert besloten binnen in me, totdat ik de cursor die schijnbaar geduldig knippert tegenkom. Maar zelfs lege schriften durf ik nog niet vol te kladden. Het lijkt wel of ik er nog niet klaar voor ben. Het is een soort verholen verlegenheid, die ik zelfs nu nog niet los kan laten.

Maar even terug naar die nieuwsgierigheid, gisteren opende ik mijn VirtualBox op mijn Mac, om te checken of ik Windows11 daarop reeds kon installeren. En alles is me gelukt, ik heb de virtuele box aangepast. Een mirrorbestand van Windows11 gedownload. Maar de virtuele box is er nog niet helemaal klaar voor, qua software. Microsoft lijkt te denken, dat het handiger is als men voordien een spiksplinternieuwe computer aanschaft. Want hee ja, geld moet rollen. Maar ja, zo nieuwsgierig ben ik dan weer net niet. Je kunt dat immers ook overdrijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: