Die verrekte nuchterheid van het daglicht

D

In het holst van de nacht schrik ik wakker. En voel me ziek, zwak en misselijk. Even raak ik weer opstandig omdat niemand me ooit heeft verteld, dat die verrekte menopauze wel zo verdraaide lastig kan zijn. Dus stap ik mijn bed uit, en schenk mezelf een kop stomend hete koffie in, die ik met twee Panadolletjes – vanwege de pep die dat veroorzaakt – achterover sla. Liefst blijf ik nu die hele nacht op. En schrijf mijn frustraties even van me af.

Ik heb binnen mum van tijd drie blogposts geschreven, wat meer is dan ik de afgelopen weken heb gepresteerd. Blijkbaar doe die warme deken van het holst van de nacht én mijn kerstachtige onesie dat met mij. In het donker durf ik pas echt los te gaan. Alsof die stilte van de nacht me toestaat uit te wijden, waar ik overdag geen tijd voor mag hebben. Morgen, weet ik, zal ik moeten boeten voor mijn nachtelijke escapades. Dan stort ik halverwege de dag in. Even weet ik niet of ik dat wel zo erg vind, want…

Vaak ervaar ik dat het daglicht me maant tot een zekere nuchterheid, die ik ‘s nachts pas goed van me af kan schudden. Die nuchterheid van dat daglicht die me keihard confronteert met werkelijkheden. De realiteit van een actief leven.

Ik ben dan oprecht blij met die wintertijd. Dat het om 16.32 uur alweer donker wordt. En dat ik me opnieuw bevrijd waan, van de sobere matigheid van het bestaan. ‘s Nachts lijkt de wereld in dat pikkedonker zoveel mooier immers. Gedachten, interpretaties en dromen lijken dan pas echt tot leven gewekt te worden.

Misschien dat ik daarom met die schrik werd gewekt. Misschien dat ik ‘s nachts dan wel iets mag wat overdag het daglicht niet kan verdragen. Blijkbaar waarschuwt mijn onderbewuste me te allen tijde weer dat ik ook aandacht moet kunnen schenken aan mijn innerlijke mens, die er toch maar mooi uit wil.

0
0

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Add comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

By Pix

Over mij

moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

Reacties

  • Cin 23 oktober 2021 at 14:28 on Delen?Heel herkenbare vraagstukken. Ook ik heb best getwijfeld of ik wel weer elke dag wilde delen op twitter en facebook.
  • Paul 11 september 2021 at 17:10 on WordPress-perikelen in de vroege ochtendHet blijft knap hoe je je weg vindt in de achterkant van Wordpress, Irene.
  • Micheline 7 september 2021 at 20:34 on WordPress: 18 jaarEn jij maakt er mooie sites mee. Maar oh oh, wat wordt er elders verschrikkelijk veel bagger geproduceerd.

Over copyrights enzo

© 2002-heden iPIXtitude.nl. Alle rechten voorbehouden.

%d bloggers liken dit: