Op naar de 200 uren niet roken #Stoptober

Tjemig, ik kan het. Het roken laten, met nicotinepleisters dan wel. Ik heb inmiddels zo’n 120 uur achter me liggen, zonder stanksigaretten. Beter voor mijn gezondheid, huid, tanden, portemonnee, maar nog niet echt voor mijn omgeving. Getuige de momenten waarop het – en ik zeg dat nog netjes – minder gaat.

Als je begint, heb je je doelen erg helder voor ogen. Die doelen staan me nog steeds heel helder voor ogen, maar de stok achter de deur om deze situatie hoe dan ook te handhaven, vervaagt ietwat. Enigszins. Maar het zijn dan ook die momenten, dat die kl*te-verslaving spreekt. Zo’n moment duurt maar een minuut of wat, en ik kon ze tot op heden goed handelen door uitstel, afleiding en een duidelijke beslissing te nemen.

Toch klinkt dat vileine stemmetje er nog steeds tussendoor.

Het lijkt dan ook een eindeloze discussie te worden:

‘Ik wil een sigaret!’
‘Wat?! Na 5 dagen niet roken, ga ik niet al die gedane moeite weggooien!’

Want dat is het, als je eenmaal alles op alles zet, en je hebt die eerste paar zware dagen achter de rug, dan weet je dat je dat niet zomaar gaat opheffen door even een sigaret op te steken. Dat laat ik dan wel uit mijn hoofd.

De verkoudheid bovendien, die maar niet over leek te gaan, verdwijnt nu langzamerhand. Het hoesten lijkt inmiddels op een normaal en ‘gezond’ kuchje, vergeleken bij die steek-de-moord-partij van vorige week.

Het lijkt me ook beter af te gaan, als ik in mijn up ben. Omdat het vertrouwen in mezelf blijkbaar is gegroeid.

Zodra ik maar even wat resultaten begin te zien, weet ik dat op het goede pad ben. En dat ik op de moeilijkste momenten dat vileine verslavings-stemmetje kan weerspreken. Al lijkt het er verdomd veel op, dat er een machtsspel is losgebroken, en dat is er een die ik zelf maar al te graag wil winnen.

8 gedachten aan “Op naar de 200 uren niet roken #Stoptober”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: