Op naar een blijer gestel

Als mens ben ik verzot op diepgaande gesprekken, maar helaas is niet iedereen daar van gediend. Dat diepzinnige gewroet, zoals waar ik sta in dit leven, in mijn kracht staan, en hoe nu verder, houdt me lekker bezig. En ik was dan ook blij dat hier een cursus aan gewijd is: The Science of Well-being, zo las ik via een van mijn favoriete bloggers Maartje Luif.

Deze cursus wordt ook aan de prominente Yale-universiteit gegeven, en is zowel gratis als premium (met uiteindelijk wellicht dat felbegeerde certificaat) te volgen via Coursera.org.

Maartje heeft reeds enkele blogposts gewijd aan haar bevindingen, en daardoor werd ik als natuurlijk geprikkeld ook aan deze cursus deel te nemen.

Raise me up and don’t let me fall

Maar natuurlijk wil je dan weten wat mij persoonlijk prikkelt! Wat heeft het (voor mij) nog langer zin om te gaan putten uit wat er eerder mis ging in mijn leven? Welnu, ik wil niet langer gerepareerd worden, maar positief beïnvloed, liefst middels een gelukkig reeds bestaande positieve psychologie. Ik wil uitgaan van mijn reeds bestaande positieve kenmerken, en die nog krachtiger maken, zelfs daarvan uitgaan.

Ergens voelde ik al intuïtief aan, dat er iets moest bestaan als positieve psychologie. En ik vind het persoonlijk super interessant dat ik deze cursus ook nog eens in het Engels mag volgen, dat stimuleert me enorm.

See the dark shades of what I used to be

Want dat geluk afdwingen voor mezelf gaat me best redelijk af, maar er zijn van die momenten dat de klad erin komt. Dat ik even mijn middelpunt of basis schijn te vergeten (klink ik al als een zweefteef?) in die momenten dat het leven even niet zo mee lijkt te werken, zoals nu tijdens deze heftige tijden.

Dus als jullie me even kwijt zijn nu, dan vertoef ik in hogere cerebrale hemisferen. Het kost me immers maar tien weken van mijn leven…

2 gedachten aan “Op naar een blijer gestel”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: