Open brief: Nationale loterijspam

Wekelijks word ik via mijn slakkenpost verveeld met al die reclame om maar lid van hun loterij te worden. Echt, hele bossen met bomen worden voor die reclame-epistels omgezaagd. Nog daargelaten dat zo’n lidmaatschap me elke keer weer tot nagelbijten drijft. Dat gaat echt ten koste van mijn prachtige gemanicuurde nagels. Maar dat terzijde.

Als je al lid bent, krijg je prompt dezelfde reclame toegezonden als ieder ander die nog geen lid is. En het steekt behoorlijk, dat je altijd weer iets moet activeren, zoals bijvoorbeeld een Bingokaart, waarna dan steevast die melding arriveert in kleine lettertjes die beweren dat je nógmaals lid kunt worden. Waarom krijgen nieuwkomers al die kansen wél, en waarom niet als je al járen lid bent van zo’n spammert?

Ja, natuurlijk snap ik dat ze daarmee nieuwe leden proberen te werven.

Soms heb ik de neiging als antwoord een ellenlange Open Brief te sturen aan zo’n loterij:

Geachte dames en heren,
Na reeds zo’n tientallen jaren lid te zijn van uw loterij, overigens zonder ooit ook maar iets, behalve dan die zinloze agenda’s en kookboeken, gewonnen te hebben.
Ik vraag me af, hoe moeilijk het is voor u om te checken of ik uw post niet tevergeefs én dubbelop in mijn brievenbus ontvang? Tevens vraag ik me af, waarom nieuwkomers allerhande gratis kansen krijgen, terwijl ik me suf betaal aan die overigens nutteloze spam van u, wekelijks in mijn brievenbus.
Het zou mij aanzienlijk beter schikken, als u een ander én leuker succesverhaal levert aan uw reeds bestaande clientèle. Als blijkt dat mijn winnende lot in de nabije toekomst weer niet valt, dan zie ik mij echt genoodzaakt mijn lidmaatschap op te zeggen. Dan bemachtig ik nog liever wat aandelen in mijn favoriete nagellakproducent.
Met vriendelijke groet,
Pix

Zal ze leren.

0
0

Share Post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on whatsapp
Share on email

Wat je niet wil missen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Just subscribe to my newsletter
to receive all fresh posts

home3-hero-img.jpg
%d bloggers liken dit: