Opluchting

O

Was zo opgelucht afgelopen week, dat de inauguratie van Biden rustig verliep. En nog opgeluchter toen Biden eenmaal zijn eed afgelegd had. Ik heb daar innerlijk wel wat vragen over gesteld, want ik heb eigenlijk niet zo veel met politiek. En al helemaal niet als het über die Grenzen gaat. Maar de keren dat ik me innerlijk opwond over Trump zijn oneindig te noemen. En ik was dus daarom alleen al blij dat er weer ‘rust in de tent’ heerste.

Tot ik gisteravond even kort een blik op Twitter wierp. En ik eigenlijk ongewild een video te zien kreeg waarin paarden die bereden werden door politie in Eindhoven, uitglijders maakten en in paniek sloegen vanwege zwaar vuurwerk toegooien.

Dat was voor mij gelijk het eind van alle begrip. Nu heb ik eigenlijk nooit zoveel begrip voor relschoppers gehad. Er zijn mijns inziens ook andere manieren om je onvrede te delen, maar nooit met geweld. Ik herhaal, liefst zonder geweld, en zeker niet op deze wijze.

Uiteindelijk ben ik van mening, dat mensen hier in Nederland maar weinig te klagen hebben. Een ‘avondklok’ is dan ook een lachertje om over te rellen. De relschoppers hebben blijkbaar in hun leven weinig weerstand ondervonden. Zijn door en door verwend, en blijken niet in staat met een beetje veerkracht ooit weer een licht aan het eind van deze coronatunnel te kunnen zien.

Waar gaat het dan wel over? Over het rellen, puur rellen, an sich? Ja dus.

Maar gelukkig is het gros van Nederland wel in staat om dat gezonde verstand op pijl te houden. En mag ik constateren dat er zelfs vrijwilligers zijn opgestaan om de rotzooi van die rellende kleuters vandaag al weer op te ruimen. Ik had zelf graag meegedaan, al geloof ik er heiliger in dat ze hun eigen klerezooi zelf moeten puinruimen. En daarna met een flinke boete, en een gevangenisstraf uitzingen, temidden van nog échtere en hardvochtigere criminelen. Dát zal ze leren.

Ik hoop oprecht, dat de straffen voor deze relschoppers niet mals zullen zijn. Pas dan zal mijn opluchting weer kunnen zegevieren.

0
0

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

2 comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Goed verwoord Pix.
    Waar ik vooral van schrok was dat buiten de dansleraar er ook hier in Nederland politici zijn die hun achterban via twitter oproepen om te rellen. Ik kan er met mijn verstand niet bij.

  • ‘Ordnung muss sein! Befehl ist Befehl!’ en ‘Iedereen die de wet overtreedt moet keihard worden aangepakt!’ roepen de betreffende sujetten graag op hun sociale media kanalen. Dus prima dat de ME gebruik van baton en waterkanon niet schuwde. Heb grijnzend zitten kijken naar de foto’s van ‘Die arme oude man!’ Arie Paap, die een goede klap kreeg met een wapenstok ‘alleen maar omdat hij de ME stond uit te dagen, niet reageerde op de sommatie om het Museumplein te verlaten en met bakstenen gooide.’ A, gossie. Natuurlijk moeten wij de verbinding zoeken. Maar een enkele keer is de enige juiste verbinding die gezocht moet worden die tussen een wapenstok en de neus van een wappie.

By Pix

Over mij

moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

Reacties

  • Cin 23 oktober 2021 at 14:28 on Delen?Heel herkenbare vraagstukken. Ook ik heb best getwijfeld of ik wel weer elke dag wilde delen op twitter en facebook.
  • Paul 11 september 2021 at 17:10 on WordPress-perikelen in de vroege ochtendHet blijft knap hoe je je weg vindt in de achterkant van Wordpress, Irene.
  • Micheline 7 september 2021 at 20:34 on WordPress: 18 jaarEn jij maakt er mooie sites mee. Maar oh oh, wat wordt er elders verschrikkelijk veel bagger geproduceerd.

Over copyrights enzo

© 2002-heden iPIXtitude.nl. Alle rechten voorbehouden.

%d bloggers liken dit: