Oude foto’s en verhalen

Moederlief heeft destijds nog een echte ‘donkere kamer’ gehad, voor haar fotografie-capriolen. En nu ben ik in een ietwat neurotische stemming om al die dia’s en foto’s die reeds gedigitaliseerd waren, over te zetten op harde schijven, etc. Een vorige iMac van haar crashte ietwat voorbarig, dus nu ben ik in allerijl en in elke staat om alles hoe dan ook zo goed mogelijk te bewaren. Uiteraard is het ook mijn geschiedenis.

Ik weet nog goed hoe dat ‘donkere kamertje’ er destijds uitzag. Het was dan wel klein, maar wel uiterst effectief en functioneel ingedeeld. Precies zoals moederlief zelf ook is. En ergens – deep down – voel ik aan mijn water, dat het haar immens goed doet dat iemand er tenminste een beetje aandacht aan schenkt, haar nalatenschap.

Zo heb ik haar ooit een boek gegeven, ‘Mams, vertel eens‘, wat ergens nog staat te wachten op invulling. Ik weet dat ze boordevol verhalen zit. En ze heeft inderdaad moeite betracht om er ook invulling aan te geven. Het kenmerkende is, dat ze te weinig ruimte in dat boekje krijgt om al haar verhalen kwijt te kunnen. Dus riep ik uiteraard, dat ze tekstueel ook mag uitweiden door stukjes verhaal uit te werken op de computer en die aan het nog dunne boekje toe te voegen.

Dat is hoe dan ook nog een heikel ding, want uiteraard schrijven we samen, met elkaar, nog een boel geschiedenis. Dat is hoe dan ook, elke dag opnieuw mijn motto: samen zoveel mogelijk herinneringen en souvenirs opbouwen. Voor zolang dat nog mag én kan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: