Overstap ISP (deel 2)

Ben zo iemand die verwacht, dat ’s nachts om 0:01 uur ergens een switch wordt omgedraaid en die beruchte ISP-overstap een feit is. Maar natuurlijk werkt dat (nog) niet zo. In ieder geval zat ik er klaar voor. Mijn modem en tv-kastje stonden al klaar voor de start. Had alleen nog geen Internet.

Natuurlijk moet ik dan gaan morren met kabeltjes en snoertjes, en stekertjes en wandcontactdozen. Ik heb alle variaties wel aangesloten en geprobeerd, maar noppes, nada: ik had nog steeds geen Internet.

Ik belde dus – tamelijk ongeduldig en over mijn toeren omdat mijn aansluit capriolen op niets uitliepen – even met die Klantenservice van mijn T-Mobile Thuis, waarop het verlossende antwoord terugkwam; ik had helegaar nog geen Internet. Ik moest maar terugbellen als dat voor 18:00 nog niet compleet was.

Maar men kent mij nog niet toereikend, daar, want zodra ik ga twijfelen aan mijn technische vaardigheden word ik tamelijk wanhopig. Dus belde ik om 13:45 uur nogmaals naar die Klantenservice. En naar bleek waren dat Internet en mijn telefoonverbinding reeds overgezet. Zucht. Maar bij mij deed dat WAN-lampje op de modem het nog steeds niet.

Ik griste dat telefoonstekertje uit de contactdoos en probeerde een andere wandcontactdoos. En toen… tja… toen ging dat beruchte lampje op die modem dus knipperen. Contact. Wauw. Mijn Internet deed het plotseling.

En ook de tv-aansluiting was daarna binnen no time een feit. Nu moet ik nog even een gaatje hakken in een muur om ook die tv-verbinding in mijn slaapkamer te realiseren, maar da’s futiel, en komt ook vast goed.

Ik zit hier dus nu heel opgeruimd te zijn, met bewondering over het feit dat iets zomaar lijkt te willen werken. En met wat verbazing over mijn eigen verrekte ongeduld. Het leven kan verrekte mooi zijn, als het even meezit…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: