Pleisters

Helaas zijn de tijden dat we achter een mammoet aan moesten rennen om onszelf te voorzien van eten voorbij. De mens heeft het zichzelf makkelijk gemaakt zodat men erbij kan gaan zitten tijdens het werk, en potdorie zelfs dat eten online kan bestellen en laten bezorgen. Fast- en junkfood zijn niet alleen in verhouding lekkerderder, maar in bereiding scheelt het ook weer in energieverbruik.

Doe mij ook een pleister zoals in link hierboven. Ik word immers heel erg duizelig van alle do’s en don’ts tegenwoordig. Eet geen koekje, maar wel een gezond tussendoortje. Drink veel water, maar voorkom een crashdieet. Beweeg minstens een half uur per dag, maar voorkom dat dwangmatige gedrag, dat van voedselverslaving over is gegaan in bewegingsdrang. Und so weiter.

Zucht! Ik weet het niet zo goed meer. Behalve dat ik mijn eigen gedrag best eens nader onder de loep mag leggen, zoveel snap ook ik. Ik mag namelijk graag denken dat het elke dag (?!) feest is. Als een rasechte Bourgondiër wil ik me best een poosje toeleggen op een gezonder eet- en drinkpatroon, als dat maar niet te lang duurt. Een tijger verliest werkelijk nooit zijn streken of wilde haren.

Dus van mij mag die pleister terstond loskomen op de markt. Al denk ik zomaar, dat het onze gezamenlijke economie niet langer ten goede zal komen. Bovendien, als iedereen dat perfect goddelijke lichaam heeft immers, moeten we misschien wel gaan werken aan zelfs innerlijke schoonheid…

0
0

Share Post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on whatsapp
Share on email

Wat je niet wil missen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Just subscribe to my newsletter
to receive all fresh posts

home3-hero-img.jpg
%d bloggers liken dit: