Power naps included

Deze hele afgelopen zomer was er een van ledigheid, luiheid en genotszucht. Al wat ik deed was me des morgens zo snel mogelijk opkalefateren om me daar á la balconia van di Mama te posteren. Het zit zo, zij kan ’s morgens op het balkon genieten van dat weelderige zonnetje, terwijl ik die koperen ploert des middags na een uurtje of 14 tot een uurtje of 20 mag ontvangen. Heel vaag in mijn geheugen stond dan ergens wel een iMac, of lag die iPad daar te verstoffen, maar echt veel gewerkt, nee, dat was totaal niet aan de orde.

Zo’n zonneschijn modus is ergens goed voor geweest, naar blijkt. Al die warmte ontspant de spieren een weinig. De vrolijkheid van zoveel licht maakte ook al dat ik zelfs Sociale Media een hele poos met rust liet. Zelfs mijn blog moest er aan geloven. Een verademing.

Al raakte ik wel wat verloren met mezelf na die zomer. Het was niet zozeer dat ik me eenzaam voelde, maar altijd in je up fröbelen aan technische zaken als websites, maakt dat ik me soms wat allenig voel. Ik wil een sparring partner of wat heet: nog meer werk om me afleiding te bieden want dat zou vast uitkomst bieden. Maar tot op heden kan ik wel stellen dat iedereen zonder baan zich tegenwoordig lijkt te specialiseren in webdesign en dus is de concurrentie heel groot.

Mijn buurvrouw plaatste plots plompverloren een hint om eens een aanbod te plaatsen op een buurtsite hier in het Haarlemse. Dus dat deed ik. Ik plaatste soort van een gratis advertentie dat men mij kon inschakelen bij eventuele problemen met een website. En sindsdien loopt dat aardig, ja, zelfs bijna heeft dat een storm aangewakkerd. Binnen een paar weken heb ik al een tiental mensen mogen bijstaan in hun misère of website-perikelen.

Tevens ben ik eens bij onze lokale vrijwilligersorganisatie binnengestapt. En ook dat wierp zijn vruchten af, ik mag volgende week voor twee dagen per week starten bij een gratis nieuwszender van Haarlem. Dat is voor mij persoonlijk dé perfecte opstap. Ik kan dan gaan zien met eigen ogen of ik na zo’n hele lange periode weer in staat ben een werkomgeving het hoofd te bieden.

Ik zeg dit nadrukkelijk, want je kunt je voorstellen dat ik met webdesign ook úren aaneengesloten bezig kan zijn. Zeer intensief zelfs. Dat verbaast me zelf nog het meest. Maar als ik na die drukke en ingespannen uurtjes even wil loskomen is een power nap van ongeveer een half uurtje voor mij altijd weer de aangewezen weg om even toch tot ontspanning te komen.

Tot mijn grote hilariteit wil het, dat ik onlangs een nieuwsbericht las dat zelfs die mega bedrijven als Google, een zogenaamde ‘rest room’ hebben ingericht op hun kantoren, zodat het personeel indien noodzakelijk ook even een gerichte power nap kan nemen. Dat schijnt nadien de productiviteit aanzienlijk te bevorderen.

Blijk ik toch weer geheel in lijn – ondanks dat ik buiten onze hedendaagse arbeidsomgeving sta – met de huidige trends. Wonderlijk weer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: