Project pootje

P

Niets leukers, moet mijn feline vriendje halverwege de nacht gedacht hebben, dan het vrouwtje pootjes geven en te vragen om aandacht. Maar na ettelijke malen gestoord te worden na het in doezelen mijnerzijds, raakte ik op drift en gaf de kat een uitbrander, zodat ik maar met rust werd gelaten.

Ik heb geen idee hoe deze kater dit gedrag heeft aangeleerd. Ik heb nooit eerder bij een kat dit soort ‘pootjes geven’-gedrag geconstateerd maar Binkie heeft er een project van gemaakt. Hij doet het dan ook altijd en liefst als ik net in slaap val. En als ik terugdenk aan zijn (reeds wijlen) zusje De Diva, deed zij dat ook.

Al is het absoluut geen schootkat, wat waarschijnlijk te wijten is aan mijn eigen temperament als ik hem geheel onverwachts op zijn falie geef. Wanneer hij ‘s nachts weer eens de kolder in zijn kop krijgt en het hele huis meermaals door struint in die speelse bui en mijn rust het moet bezuren.

Heel af en toe waagt hij het, en voornamelijk dankzij mijn fervente aanmoedigingen, om zichzelf uit te strekken over mijn buik. En dat is dan, voor heel even, dat genietmoment van elkaar. Maar dat duurt nooit erg lang.

Ik wil zelf immers vaak de dag voor de nacht omwisselen, als ik weer eens tot diep in de nacht aan mijn computer werk. En hij denkt dan daarna natuurlijk dat mijn poging tot slapen een uitnodiging is om toch ook eens flink wat aandacht te krijgen.

Het is en blijft een interessante verhouding die de mens onderhoudt met zijn huisdier. En dat denkt hij waarschijnlijk ook, als hij weer eens zijn grenzen bij me opzoekt: “Alles went, behalve een mens!”

0
0

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Add comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

By Pix

Over mij

moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

Reacties

Over copyrights enzo

© 2002-heden iPIXtitude.nl. Alle rechten voorbehouden.

%d bloggers liken dit: