Reflectie

Reflectie ~ iPIXtitude.nl

De laatste tijd heb ik weer wat last van mijn eigen onstuimigheid. Zo wil ik gedurende de nacht in mijn slaapdronkenheid nogal eens tegen een deurstijl aanbotsen. Die zijn bepaald niet lichtzinnig kan ik je vertellen, getuige de blauwe plekken die ik ’s morgens dan gewaar word.

Dat wil me overigens overdag ook vaak gebeuren. Want ik doe liefst drie dingen tegelijk en besteed maar bitter weinig aandacht aan waar ik ga of sta. Anderen zouden dat bepaald ‘onhandig’ noemen. Maar ik heb reeds geleerd dat je zaken ook anders en zelfs beter kunt verwoorden. Ik betitel het dus tegenwoordig ludiek als ‘onstuimigheid’.

Mijn driftigheid, soms, durf ik ook te bestempelen als ’temperamentvol’. Ja, zelfs mijn neiging om spontaan zaken er lukraak uit te flappen noem ik dan: ‘mededeelzaamheid’. Maar dat terzijde. Ik dwaal weer eens af.

Het leuke is dat je dan ook wel eens tegen een fraai manspersoon knalt. En hoewel ik dan beslist stamel en stotteren wil om toch maar mijn excuus te maken, houd ik daar dan weer wel een grappig gesprekje aan over.

Of de fiets van dat fraaie manspersoon het ook zo frivool heeft ervaren weet ik niet. Het manspersoon echter vond mijn reactie ‘gezond’ genoeg om er een flirt aan vast te knopen. En zo bevind ik me nu aan de vooravond van een blind date.

Zo’n date is wel al een poosje geleden, kan ik je opbiechten. Soms vermoed ik in mijn donkerste momenten dat ik daar helemaal niet voor geschikt ben. Maar hee, wie ben ik om me een mooie en wellicht spannende avond te laten ontzeggen? Want als het aan mij ligt, of aan mijn onstuimigheid, kan het niet hard genoeg knallen.

DELEN MAG:

Wat je niet wil missen:

Stoeien met papillotten ~ @iPIXtitude.nl

Stoeien met papillotten

Letterlijk mijn hele godganse leven stoei ik al met de lengte van mijn haar, al zit het dan meestal heel goed volgens de rest van...

Lees meer
Even Downton Abbey ~ @iPIXtitude.nl

Even Downton Abbey

Joh, ben eigenlijk nooit zo voor de kostuumdrama’s. Te stijf. Te statig. Maar Downton Abbey heeft uiteindelijk wel mijn hart gestolen omdat het zo piekfijn...

Lees meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Just subscribe to my newsletter
to receive all fresh posts

home3-hero-img.jpg
%d bloggers liken dit: