Rimpelingen

Het begon heel stilzwijgend. Plotseling waren daar de eerste grijze haartjes rond mijn slapen, al was ik nog wat jong met mijn 26. Ik trok ze er gewoon manhaftig uit. Kedang.

Nu is het al zover gekomen dat zelfs mijn ooghaartjes en wenkbrauwen eraan moeten geloven. Soms knipte ik wimpers (knip, knip) weg, met als gevolg dat die wimperhaartjes links korter zijn dan rechts. Dat is niet slim want ooghaartjes groeien helaas niet meer aan of zelfs langer, zelfs niet met Pokon, of met andere haargroeimiddelen, volgens mijn recente studie. Een optie zou dus nepwimpers kunnen zijn, maar daar knipper ik te veel en heftig voor.

Wat ik wel immens waardeer aan de rest van mijn oogleden zijn mijn lachrimpels. Niets meer aan doen, fluister ik mezelf maar toe. Gracieus oud(er) worden vind ik dan niet eens zo erg meer.

Ook dat grijze haar heb ik nu wel geaccepteerd, want mijn echte coupe is reeds volledig grijs. Verven doe ik het daarom niet langer. Ik roep daarom maar steeds stoer dat grijs het nieuwe rood is.

Ik kan wel stellen dat dit soort uitingen van ouderdom blijkbaar meer respect van de jeugd oproept. Al heb ik dan nog zo’n hekel aan ‘mevrouw’ genoemd te worden. Ergens doet het me dan wel weer goed.

Wat ik – edoch – afschuwelijk vind is dat er rimpelige kipfiletjes – van die lellebellen – verschijnen, onder je bovenarmen en aan de binnenkant van de bovenbenen. Voor iemand die altijd trots mocht zijn op benen zonder cellulitis is dat toch wel een ramp. Moet dat nu toch stilletjes aan allemaal gaan bedekken, voortdurend.

En plotseling snap je dan die Botox en Fillers heel goed. Ik spaar er nog net niet voor, maar blijkbaar is het wel zo’n veilige gedachte dat mocht de nood aan de vrouw komen, het beschikbaar is. Of het wel zo betaalbaar is, en het gebruik van dat soort middelen op andere plekken dan normaliter gangbaar is, dat laat ik dan maar – wijs als ik ben – in het midden…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: