Ring redundant

Jaren geleden kreeg ik van mijn moeder dan eindelijk die prachtige ring met aquamarijnen steen. Vaak als ik een avondje uit had, ‘leende’ ik het stiekem uit mijn moeders juwelenkastje. Ik kon er met trots uren naar kijken.
Ik moet een jaar of 35 zijn geweest, toen mijn moeder me eindelijk rijp genoeg vond om deze ring trots te dragen, dus werd het opgepoetst door een juwelier en kreeg ik het voor mijn verjaardag.

Als kind zijnde liep ik de deur stuk bij de KNO-arts. Keel-, neus en oren zijn of liever waren hier altijd best problematisch. Zo ook het spreken in het openbaar. Ik scheen dan plotsklaps slikproblemen te krijgen.

Iemand wees mij ooit op het bijgeloof van stenen in juwelen. Ze zei me ‘aquamarijn’ eens op te snorren via di Google.

Dit is bekend over aquamarijn:

Aquamarijn heeft een sterk kalmerende werking, zowel geestelijk als lichamelijk. Het maakt oprecht, eerlijk, tolerant, onbezorgd, ontspannen en vrolijk. Het helpt je in the flow komen en in het moment leven. Het bevordert communicatie en kennisoverdracht en helpt bij het goed verwoorden van ideeën en concepten en ondersteunt hierdoor bij spreken in het openbaar of bij het voor de klas staan. Het is een goede steen om te dragen als zaken afgerond moeten worden, want het maakt dynamisch, volhardend, doelgericht en succesvol. Het zorgt voor een heldere geest als je verward bent, verscherpt de waarneming en bevordert zelfexpressie. Aquamarijn is heel geschikt om bij je te dragen tijdens meditatie. Het bevordert spirituele groei, mediamieke gaven, intuïtie en helderziendheid. Fysiek werkt de steen verkoelend, brengt balans in het hormoonstelsel en stimuleert groei. Het heeft een positieve werking op de keel, klieren, schildklier, hypofyse, ogen, het gebit en de kaak. Aquamarijn kan verlichtend werken bij hoesten en bronchitis, huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis en bij ontstekingen aan de voorhoofds- en bijholtes. Tenslotte kan het de vochtbalans herstellen, vermindert het stressgerelateerde darmklachten en kalmeert het overmatige reacties van het immuunsysteem, zoals allergieën (met name hooikoorts) en auto-immuunziekten.

Onlangs – een aantal maanden na mijn 50ste verjaardag – viel de steen op miraculeuze wijze uit de zetting van mijn favoriete ring. Als geen ander was ik heel verdrietig, en ik beloofde mezelf plechtig te zullen sparen om een juwelier het te laten repareren.

Vandaag adviseerde die juwelier me een extra lening af te sluiten, of een nieuwe ring aan te schaffen.

Even raakte ik weer in de put. Ik keek naar de ring en dat losse steen ernaast. En klaarde terstond weer op. Blijkbaar wilde de ring me iets vertellen: ‘Je hebt mij niet langer nodig!’

De ring vertelt me, dat het zo goed is…

Geplaatst op Categorieën Pix' Daily confessionsTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

2 gedachten aan “Ring redundant”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: