Reeds toen ik nog een kleine Pix was, had ik er een behoorlijke hekel aan om bij andere kindjes thuis te spelen. Want daar kreeg je als snoepgoed dat gewraakte rode doosje, vol ‘gezonde’ rozijntjes, en Godbetert: limonade.

Dat geeft al aardig weer wat een werkelijk verwend nest ik toen al was. Thuis dronk ik liters cola, immers. En een koekje of snoepje, je-weet-wel die caloriebommen, die mochten ook gewoon van mijn ouders.

Tot op de dag van vandaag gruwel ik als ik ook maar iets hoor over rozijnen. Moet moeite doen om een mini-rozijnenbol als gezond tussendoortje weg te happen.

Daarbij die weerzinwekkende herinnering aan dat kleine doosje met rozijntjes, wat we als spelende kinderen kregen, manhaftig proberen te vergeten. Want ook die supertrotse blik die die ouders je dan meegaven, wegens dat ‘voedingswaardige’ snoepgoed, staat nog levendig op mijn netvlies.

Het is bijna tot een trauma verworden. Maar dat snap je…

Over auteur

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: