Rust, reinheid, regelmaat

Ow, ik werd er mee doodgegooid tijdens mijn opleiding in de zorg. Om de haverklap kwam deze kreet bovendrijven. En gek genoeg, lukt het me om anderen deze succesfactoren te gunnen, zeg maar. Maar voor mezelf, ho maar.

  1. Rust
    Ik pak mijn rust, gerust en met een gerust hart. Behalve als er iets op stapel staat, dan ben ik als een ongeëvenaarde ADHD’er beschäftigt, terwijl dat laatste helemaal niet bij mij gediagnosticeerd werd, en totaal hyper(actief). Ik word dan ’s nachts wakker met invallen, concepten, en grootse plannen. Dikwijls voer ik die dan ook gelijk uit, want stel je eens voor dat je de volgende ochtend wakker wordt, en alles vergeten bent. Ieder ander mens zou een notitie maken, en verder gaan pitten. Maar ik, met de donkerte die me als een warme deken omarmt, ga dan juist aan de slag. Met als gevolg, dat ik de dag erop steeds even een rustmomentje moet pakken, wil ik een ganse dag op kunnen blijven. Ik word, met recht, wel eens moe van mezelf.
  2. Reinheid
    Qua persoonlijke hygiëne ben ik zeer alert. De douchekop is dan ook mbf (lees: my best friend). Ik peins er niet over, om me zonder degelijke én schone kleding of make-up buiten deze voordeur te begeven. Al vergeet ik ’s avonds vaak make-up-resten te verwijderen, omdat ik dan te moe ben om nog ‘es een blik op mezelf te werpen. Soms denk ik dan, dat iedere potentiële partner zich des morgens een ongeluk zou schrikken als die naast me wakker zou worden. Zelf overkomt me dat ’the day after’ ook meermaals. *Grijns*
  3. Regelmaat
    Heb ik niet. Punt. Zucht. Ik zou het wel moeten hebben. Maar louter de gedachte aan soort van routine, of sleur, zo je het wil noemen, breekt me dan op. Mijn huishouding, als je dat al zo kán noemen, heeft daar met recht zeer van te lijden. En elke keer, denk ik weer, dat ik mezelf een schop moet verkopen. Aan de slag moet gaan. En iedere keer, denk ik weer, morgen is er weer een dag.

Conclusie

Ik zou eens wat liever voor mezelf kunnen gaan worden, met deze succesfactoren in het verschiet. Met mijn 51ste, een frisse en fruitige start maken. Want, ik weet dat ik maar al te veel en vaak gebaat ben bij deze opvoedkundige kreet. Wat jij??

Geplaatst op Categorieën Pix' Daily confessionsTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: