Heb ik een kanjer van een evenwichtsstoornis. Ik kan mijn kop niet keren zonder een gigantisch gevoel voor duizelig- en misselijkheid. Lastig wel. Maar gaat vast weer over.

Ik kan een heleboel hebben voor een hele lange poos, en ik wil best een heleboel dingen doen of betekenen voor anderen, maar er knapte vorige week iets in mijn hoofd, en dan gaat er een heel naar doosje open, waardoor ik ook werkelijk alle perken te buiten ga.
En dan word ik heel onredelijk. Zonder grenzen. Ik besef dat. Meestal achteraf. En te laat. Maar menschen zouden menschen niet zijn als ze je daar niet op wezen.

Ook ik heb af en toe een ongenadig pak op m’n donder nodig. Om de rem er op te zetten. Naast dat ik voor mezelf had moeten inzien dat ik rust en pauze in had moeten lassen. Om te herstellen. En bij te komen. Ik ken mijn eigen grenzen, puur ook omdat ik vanwege stoerheid mezelf niet wil laten kennen, niet of wil ze niet zien.

Ik kan ook dermate kritisch zijn dat het niet langer redelijk is. En mensen heel erg diep beledigen.
Dat spijt me. Meestal achteraf, want zo oud als ik ben moet ik nog leren veel vaker op m’n tong te bijten. Tot tien tellen en niet direct gaan schrijven als ik onredelijk ben. Mijn excuses, voor als ze niet te laat komen, zijn dus wel op zijn plek. Het lijkt er dan op dat ik een wereldverbeteraar wil zijn, en dat is niet echt mijn plek of wens.

Iemand vertelde me ooit me niet feilloos op te stellen en open te blijven staan voor anderen. Een open houding te blijven houden en te blijven luisteren naar wat anderen je proberen te vertellen…

Over mij

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Je wil misschien ook genieten van:

10 reacties

  1. Niet te lang mee rond blijven lopen en in plaats van een pak op je donder te geven, geef ik je een knuffel voor een spoedig herstel! Hoop dat de duizeligheid snel weggaat want dat is erg vervelend!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: