Stop met zeggen: 'Is dit het nou?'

S

Verwachtingen en verveling. Het wil wat. Meer dan eens sla ik mezelf voor mijn kop als ik weer eens te hoge verwachtingen heb en ik teleurgesteld raak over de uitkomsten van het een of ander. Of als ik verveeld raak in het kader van die verwachtingen. Leg de lat eens lager. Niet alleen om jezelf tevreden te stellen, maar vooral omdat het niet eerlijk is. Niet ten aanzien van jezelf, maar zeker niet ten aanzien van die ander.

Be the bigger person. Wees vriendelijker en minder veeleisend.

Het is sowieso een bevrijding als je eenmaal verwachtingen kunt loslaten. Vooral als je die niet vooraf duidelijk uitspreekt met degene van wie je iets verwacht. Mensen kunnen helaas nog steeds niet ruiken wat er in jouw koppie omgaat. En zolang je niet aangeeft wat je graag zou willen zien, gebeurt er helemaal niets.

Bedenk hoe je een uitstapje maakt naar je favoriete stamkroeg samen met je lover. Uiteindelijk blijkt hij uren zoet te zijn met darten terwijl jij daarom de tijd hebt, je verveelt, en dus uren oeverloos kunt zwammen én flirten met de bartender.

Je vraagt je achteraf af hoe de avond zo stompzinnig heeft kunnen verlopen. Je ervaart daarbij al je doorgestane emoties zoals boosheid, verdriet, teleurstelling en verbazing. Al weet je nu wel dat die bartender een verdomd lekkere vent is. En dat die flirt je zelfvertrouwen weer een flinke boost heeft gegeven. Wat leidt tot blijheid, verrassing en ook weer die algehele verbazing.

Je verwachtte in eerste instantie dat je lover die aandacht aan jou zou besteden. Dat is probleem 1, maar omdat je dat oploste door stiekem bijna aan de haal te gaan met de bartender heb je het probleem laten verdwijnen. Probleem 2 was dat je lover helemaal opging in het dartspel, terwijl jij daarvoor je verfijnde neusje ophaalt.

Natuurlijk kun je voor een volgende keer afspreken dat je de avond zo niet meer gaat doorbrengen samen. Desnoods ga je apart, ieder naar je eigen stamkroeg. Of sta je je lover toe dat hij zich gewoon uitleeft en jij ook. Dan laat je het idee van valse controle geheel los.

Het punt wat ik hiermee te zeggen is dat de bartender ongetwijfeld meer opties biedt dan jouw lover, al is dat maar op tijdelijk niveau. In de eerste plaats had je waarschijnlijk überhaupt geen verwachtingen van een vent als bartender, waardoor de avond toch iets soepeler verliep.

Door alle verwachtingen los te laten ten aanzien van die ander ervaar je het moment zoals het zich aan je presenteert. Misschien komt daar wel iets leukers en beters uit. Meestal wel. Weet dat je dat ook van jezelf mag verwachten. Of toch niet… Hoe ingewikkeld dit.

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

6 comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

By Pix

Over mij

picca moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

%d bloggers liken dit: