Streng

Vaak zet ik me aan een blogpost, en ga dan onderwijl al driftig schrappen. Vind het onderwerp dan niet interessant genoeg. En dat verbaast me van mezelf. Als je iedere dag wil bloggen, mag je toch werkelijk geen onderwerp schuwen. Dan zou je elk onderwerp aan moeten grijpen. En toch, toch ben ik dan weer een klein beetje die perfectionist, die denkt van sommige dingen: ‘niet op mijn blog’.

Zo mijd ik te veel onderwerpen. En eigenlijk kan ik dat niet uitstaan want wil zo graag ‘veelzijdig’ genoemd worden. En als je dan via Twitter erachter komt dat iemand je in een lijst zet met de naam: ‘Talented blogger’, dan wordt dat beeld nog versterkt. Dat snap je.

Er stond dus eigenlijk bovenaan deze blogpost als werktitel: ‘What, oh what, to do on a stormy Saturday’ en wilde daarin uitweiden over mijn verwoede pogingen gister om mijn in vergetelheid geraakte Windows-machine aan te melden voor Windows 10.

Drie vragen die ik mezelf stel vóór ik ga schrijven

Is wat ik gisteren deed werkelijk van belang voor de lezer, gaat dan door mijn hoofd.

Vind ik het zelf wel een leuk onderwerp, is steeds weer die overweging.

Wat zijn mijn bevindingen en heeft iemand daar iets aan?

Who cares? Ik schrijf het gewoon!

In zoverre, is het van belang te weten dat als je Windows update tool niet langer werkt, dat te herstellen is. En het is me dan ook gelukt, maar krijg nog steeds niet dat verrekte Windows 10-aanmeldicoontje rechts onderin de taakbalk. Terwijl ServicePack 1 wel is geïnstalleerd. Nu is het afwachten of die machine sterk genoeg is om Windows 10 aan te kunnen. Zo niet, dan toch! Want nieuwsgierigheid nekt me altijd.

Het grappige is dat ik Windows toch links laat liggen. Ik ben namelijk te zeer verknocht aan mijn iMac. Die doet binnen 1 seconde waar Windows steevast een kwartier over moet nadenken.

Ik zweer je dan ook dat ik sinds ik met de iMac werk, ik veel minder ‘last’ van irritaties ervaar. En ik een veel prettiger mens ben in de omgang, dat ook.

En toch wil ik weten wat dat Windows 10 dan gaat doen. Stel je voor, zeg, dat het ineens een hype wordt. En dat ik dan achter loop op de rest van de mensheid qua know-how. Nee, dat kan ik niet handelen. Ook daarin ben ik best streng…

Eén gedachte over “Streng”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: