Twee vliegen, maar geen klappen

Geërgerd sla ik in mijn onderbewuste die ene vlieg weg waarna een andere een aanval doet. Zo word ik al een paar uur geteisterd. Het maakt niet uit hoe ik ook sla, de beestjes schijnen op de een of andere manier aangetrokken te worden door mijn geur of kleuren. Heel af en toe spiek ik om, maar die twee andere draken die doorgaan voor het feline soort liggen in volmaakte rust vredig te slapen.

Dat is wel eens anders geweest. Zodra in vroegere tijden de balkondeur open stond en er een insect het lef had hier naar binnen te vliegen, ontstond er een moord- en doodslag voor zo’n tweevleugelig insect. Een spelletje voor mijn katten. Ik heb járen absoluut geen last gehad van dat soort onderkruipsels in mijn huis. Ze lagen al voor Pampus voordat ze er erg in hadden.
Katten zijn wat dat betreft best wreed. Ze eten het diertje pas op, als het volledig lam is geslagen. Voor die tijd is het uitdagen, en bij beweging, alsnog die klap op hun kop.

Bijna had ik dan ook dat bordje buiten gehangen: ‘Betreden op eigen risico!’

Ooit vond een van mijn katten uit mijn eerste setje, een duivennest. Hij stal een jonkie, en deponeerde het pardoes voor mijn voeten, terwijl ik in de keuken het avondmaal stond voor te bereiden. Hij keek me aan, alsof hij wilde zeggen: “Die kan zo in de pan.”

Maar de tijden van alertheid lijken voor ook voor dit setje feline beesten voorgoed voorbij. Ze worden immers ook al wat ouder. Af en toe slaan ze wat lui met hun poot, als ze al een vlieg gewaar worden, maar dat is deze zomer voor het eerst alle actie wat ik wat hun mag verwachten.

De felheid is eruit. Dat speelse om een hoekje tevoorschijn springen, dat elkaar af en toe flink afmatten, dat is tegenwoordig een lief likje aan elkaars voorhoofd. En nog steeds vind ik ook dat laatste super schattig.

Enfin, vandaag maar eens op pad voor een elektrische vliegenmepper.

Geplaatst op Categorieën Pix' Daily confessionsTags ,

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: