Over SM-dingen voor je blog

Er zijn drie onderwerpen door bloggers die ik vaak als vraag voorbij zie komen. Ik dacht vandaag, dat het handig zou zijn als ik hier een korte tutorial over zou schrijven.

 1. Twitter share counts

  Sinds vorig jaar heeft Twitter.com ons ietwat in de steek gelaten, qua inzage hoe vaak je blogposts daar gedeeld werden. Dit is eenvoudig op te lossen, vooralsnog, door je blogurl op de site hieronder in te voeren, waarna je een script kunt kopiëren en plakken van de site: newsharecounts.com in je header.php: vóór [html]</head>[/html] of in footer.php: vóór [html]</body>[/html] liefst als je een child theme hebt ingezet. Vaak is het met een premium theme mogelijk om het script in je theme settings te plakken.

 2. Dat nare frame van Bloglovin’

  Bloglovin’ is een geweldig medium om snel geïnformeerd te worden wanneer jouw favo bloggers iets hebben gepubliceerd. Het is mogelijk het ‘frame’ van Bloglovin uit te schakelen, zodat jouw lezers wel direct naar je eigen site komen, zodat je een helder beeld krijgt over je eigen kijkcijfers.

 3. Je uitgelichte afbeeldingen op Facebook

  Soms lukt het niet om je uitgelichte afbeelding op Facebook bij je blogpost te publiceren. Als je een goede SEO (zoals die van Yoast) plugin inzet, zet die de juiste Open Graph tags in de header.php van je website. Heel belangrijk is, daarnaast de grootte van de afbeelding (voor een omslagafbeelding: minstens 851px bij 315px). Om er zeker van te zijn dat je uitgelichte afbeelding goed wordt gedeeld kun je Facebook Debugger inzetten. Geef de blogpost-url in en laat de Debugger je url scrapen. Dan volgt daaronder de correcte weergave van je blogpost met de juiste afbeelding.

Mocht je vragen hebben, so shoot… Ik help je altijd graag.

DELEN MAG:

Wat je niet wil missen:

Stoeien met papillotten ~ @iPIXtitude.nl

Stoeien met papillotten

Letterlijk mijn hele godganse leven stoei ik al met de lengte van mijn haar, al zit het dan meestal heel goed volgens de rest van...

Lees meer
Even Downton Abbey ~ @iPIXtitude.nl

Even Downton Abbey

Joh, ben eigenlijk nooit zo voor de kostuumdrama’s. Te stijf. Te statig. Maar Downton Abbey heeft uiteindelijk wel mijn hart gestolen omdat het zo piekfijn...

Lees meer

Reacties

  1. Bericht
   Auteur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Just subscribe to my newsletter
to receive all fresh posts

home3-hero-img.jpg
%d bloggers liken dit: