Van dralen naar me vervelen tot aan creatiezucht

V

Zo’n zondag is niet mijn favoriete dag. Ik word ‘s morgens vroeg al melancholisch door die oneindige schreeuwende stilte, en die melancholie wordt ook nog eens aangewakkerd door het luiden van die unheimische kerkklokken. Dan begin ik met dralen, want wat moet je, als je jezelf verplicht een dag rust hebt opgelegd. Geen werk, geen Internet, geen mail. Dat laatste is schier onmogelijk. Blijkbaar.

Een boek ter hand nemen zou makkelijker zijn, maar ik ben weer zo’n eigenzinnig type dat roept dat het beste alternatief voor lezen, zelf schrijven is.

Ook dat kwam er niet van. En dus surfte ik lukraak op het Internet in mijn dwangzucht naar een gedegen opleiding. Maar hemeltjelief, wat hangen daar een verduivelde prijskaartjes aan. En ineens raakte ik melig. Ik heb mezelf als eigenwijze autodidact HMTL en CSS aangeleerd. Spelenderwijs, dat snap je.

Toen ik begon met bloggen, was ik al never nooit tevreden met de uitstraling van mijn sites. Dus begon ik hortend en stotend het vak te leren. Met vallen en opstaan ploeterde ik verder, want vaak genoeg ook kon ik plotseling alles kwijt zijn, waardoor ik dan genoodzaakt werd helemaal opnieuw te beginnen. Tegenwoordig interesseert me dat geen ene sikkepitje meer. Die mooie symboliek (‘Webdesign is net als het leven, als je het verkloot restart and start again.’) met het leven ontgaat me meermaals niet.

Tot ik plotseling codecademy.com gewaar werd. En ik enthousiast de gratis versies opstartte. Ik ben inmiddels al stevig wat hoofdstukken gevorderd, en ik wil méér, méér, nog veel méér.

Het lijkt wel of ik teruggekeerd ben naar die nieuwsgierige fase van het peuterschap.

Uiteindelijk zat ik toch weer in die grappige neiging tot creatief bezig zijn, omdat ik direct wat zaken in de praktijk wilde uitvoeren. Úren later, want creatieve uitspattingen laten je tijd ongemerkt en ongezien vergeten, had ik weer een zelfgefröbelde site gecreëerd, zonder Page Builders, zonder bouwstenen, maar wel met dat grenzeloze gevoel van je voldaan voelen.

Zo zie je maar weer eens; een mens is nooit te oud om te leren. En ik? Ik zag dat het goed was…

0
0

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

4 comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Leuk! Same here – Al betwijfel ik of ik al net zo ver gevorderd ben als ‘de mind’ achter deze blog-look.. prachtig! Wel heb ik inmiddels een hevige thema-verslaving opgelopen en kan ik switchen, customizen en CSS-en tot ik erbij neerval (en er geen kip meer naar komt kijken omdat.. – Oh ja! “Ik had ook nog moeten schrijven..” 😉 ). Toegegeven: ik ‘hik’ pas tegen de 27 aan, maar altijd leuk om een mede-enthousiasteling te treffen 🙂

    • @Anne Aelise: Ja echt wel leuk. Dank je, vind het ook een plaatje deze lay. Wat grappig, dat we allebei zo bezig zijn met onze ‘uitstraling’. Vergeet ook vaak inderhaast dat het schrijven het belangrijkste zou moeten zijn. Ach ja, je bent van de straat…. 😉

By Pix

Over mij

moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

Reacties

  • Cin 23 oktober 2021 at 14:28 on Delen?Heel herkenbare vraagstukken. Ook ik heb best getwijfeld of ik wel weer elke dag wilde delen op twitter en facebook.
  • Paul 11 september 2021 at 17:10 on WordPress-perikelen in de vroege ochtendHet blijft knap hoe je je weg vindt in de achterkant van Wordpress, Irene.
  • Micheline 7 september 2021 at 20:34 on WordPress: 18 jaarEn jij maakt er mooie sites mee. Maar oh oh, wat wordt er elders verschrikkelijk veel bagger geproduceerd.

Over copyrights enzo

© 2002-heden iPIXtitude.nl. Alle rechten voorbehouden.

%d bloggers liken dit: