Vel

V

Nee, ik ga geen wetenschappelijke feiten op u loslaten, maar er moet me iets van het hart qua vel. Mijn vriendinnen en ik zijn het gloeiend met elkaar eens, dat wij altijd op de verkeerde mannen vallen. De bad-asses. De klootzakken. De types die je gebruiken voor zolang het mag duren. Die fases kennen van Tinder-experimenten en zoals je wil, misschien zelfs last hebben van de penopauze. Wij zien een grote gemene deler hierin: ze steken namelijk goed in hun vel.

Zo verbaas ik me er vaak over, dat ik mannen over het hoofd zie, bewust of onbewust, die naar mijn mening een wat sukkelachtige uitstraling hebben. Mag ik dat eigenlijk wel zeggen? Is dat niet heel erg aanmatigend van mij? Die mannen hebben het kaliber ‘loner’ – ik zeg expres niet: ‘loser’ – en laten niet zo’n beste indruk achter, op het eerste gezicht. Dus toch weer die uitstraling die overwicht heeft? Moet ik overstappen op een ander plan misschien?

Zo val ik vaak op heren die reeds lang bezet zijn, kids hebben, iets gepresteerd hebben in deze wegwerpmaatschappij, en dus goed in hun vel zitten. Mijn vriendinnen vallen ook vaak op mannen die eigenlijk not done zijn. Ergens zijn wij als vrouw dus enigszins erger dan mannen. Ik noem dat steevast opportunisme:

Een opportunist is een persoon die niet handelt op basis van principes, maar in elke situatie kijkt naar wat de meest gunstige houding is om tot het grootste persoonlijke voordeel te komen. Meestal wordt dit door de omgeving niet als iets positiefs ervaren. Het woord komt vaak voor in politiek jargon.

En ik vraag me af, of dat er vanaf jongs af aan al wordt ingehamerd, of wij vrouwen dat dat meekrijgen door het kijken naar tv-series als Dallas en Dynastie, ooit, bijvoorbeeld. Maar diezelfde opportunist weet niet hoe duurzaam relaties aan te gaan.

En tja, ik zou ook gewoon liever rijk zijn dan sexy, maar ja, het is zoals het is…

0
0

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

3 comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

By Pix

Over mij

moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

Reacties

  • Cin 23 oktober 2021 at 14:28 on Delen?Heel herkenbare vraagstukken. Ook ik heb best getwijfeld of ik wel weer elke dag wilde delen op twitter en facebook.
  • Paul 11 september 2021 at 17:10 on WordPress-perikelen in de vroege ochtendHet blijft knap hoe je je weg vindt in de achterkant van Wordpress, Irene.
  • Micheline 7 september 2021 at 20:34 on WordPress: 18 jaarEn jij maakt er mooie sites mee. Maar oh oh, wat wordt er elders verschrikkelijk veel bagger geproduceerd.

Over copyrights enzo

© 2002-heden iPIXtitude.nl. Alle rechten voorbehouden.

%d bloggers liken dit: