Verdwaasd

Plotseling overvalt me nu het gevoel even helemaal op vakantie te zijn, in eigen huis. Tja, want ik loop ’s morgens enigszins verdwaald, met de slaap nog in mijn ogen, mijn nieuw uitgedoste gang en witte woonkamer door alsof ik een nieuw huis betreed. Wat overigens heel fijn is. Ik ben er nog verbaasd over, dat het me dan toch allemaal gelukt is. Al durf ik je best te bekennen dat als de muren en het plafond hier konden praten, ze mijn gevloek en getier nooit meer zouden vergeven.

IKEA staande lampEn tja, het is natuurlijk nog niet helemaal klaar. Ik moet nog wat kozijnen en houtwerk met een mooie kleur beschilderen. En wat snoeren netjes in kabelgootjes wegwerken. Morgen, dan komt mijn mooie lamp van IKEA. Die heb ik overigens lekker per post besteld, want had dus echt niet de behoefte om in een rij te gaan staan. En dat hoeft blijkbaar ook helemaal niet.

Al dank ik alweer de hemel dat ik vanmorgen in alle vroegte een creatief logo en kleurrijke banner mocht ontwerpen. Dat ligt toch beduidend meer in mijn straatje, eerlijk gezegd. Want dat zware fysieke werk, ach ik mag niet klagen, een beetje moe mag je aan het eind van de dag best zijn. Maar mijn ingezakte wervel en scoliose daarboven, roepen allebei heel hard dat het eigenlijk zo’n not done ding is. En nee, ik wil ook niet klagen, maar het toch wel even gezegd hebben. šŸ˜‰

Hoe dan ook, vind ik dat ik juist daarom extra trots op mezelf mag zijn. Voor iemand die zoveel beren op de weg ziet, voordat ik Ć¼berhaupt actie onderneem. Want die grote verfbus die stond echt al twee jaar te verstoffen. En nu denk ik achteraf, dat het maar goed was dat ik het in huis had. Dat maakte de stap om te beginnen iets makkelijker.

Inmiddels ziet mijn woning er ietwat minimalistischer uit. Ik gebruik een boel meubelstukken en attributen immers nu niet meer. Wat me een volle logeerkamer oplevert. Ik moet dus nog even streng kijken wat er precies weg mag en wat ik wel wil opslaan in mijn berging. Wat het volgende hoofdstuk behelst… want ook die berging, tja, die behoeft wat ruimwerk.

Ruimen is, zeg maar, niet mijn ding. Hoewel ik mensen groot gelijk geef als ze roepen dat een opgeruimd huis een evenzo opgeruimde geest verlicht. Dan zal uiteindelijk ook ‘es blijken, dat mijn leven niet zo’n puinhoop lijkt te zijn en dat alles vanaf nu weer doodgewoon op de rit staat…

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: