Vijftien jaar te vroeg (Open Brief aan de banken)

Snap dat banken mee willen gaan in de vooruitgang. Maar niet hoe dat zou moeten samengaan met onze wat oudere generatie. Want banken ontwikkelen dan een smartphone/tablet app die het dit leven niet haalt met wat er al was in die oude desktopversie. Dat is geen compliment voor hun zakendoen.

In het specifiek noem ik dan de ING.nl app. Waar vroeger heel helder de Incasso’s met grote zekerheid konden worden genoemd, is het nu maar raden welke tab je moet kiezen in de app. Tevens worden te veel wijzigingen doorgevoerd wat met name voor die oudere klasse mens onder ons heel verwarrend werkt. Grote paniek dus, omdat de ING.nl nu al aangeeft dat de oudere desktopversie op den duur zal verdwijnen.

Ik vind het van de zotte dat ouderen nu (continu) afhankelijk zijn van ons om hun bij te staan hun eigen financiën nog te kunnen beheren. Wat dat betreft, hadden ze nog best wat jaartjes alles op hun beloop mogen laten. Voor ons aller gemoedsrust.

2 gedachten aan “Vijftien jaar te vroeg (Open Brief aan de banken)”

  1. Nadeel is dat er dan weer een nieuwe groep mensen is ontstaan die de verandering niet aankan.
    Maar al die apps zouden wel wat eenvoudiger mogen, dat ben ik met je eens.

    1. @Rianne: Ik denk persoonlijk, dat vijftien jaar wel wat verschil zal uitmaken. En dat de digibeten dan in zullen zien, dat met internetkennis er een wereld voor hun open zal gaan. 😉 En apps, moeten helderheid verschaffen, niet onduidelijkheid, wat de ING.nl app wel doet… :p

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: