Waarom maart mij te lang duurt

hello march printed paper on white surface

Eén van de eerste dingen waar ik een blik op werp naast de klok ’s morgens is die van de buitenthermometer. En die wees 2.4˚C zo rond 7:38 uur. Ieuw, is dan mijn gedachte. Te koud. En er kan nog van alles gebeuren. Het kan vriezen (alwéér?!) en het kan dooien, lekker zo’n cliché die op waarheid berust. Meestal vind ik maart zo’n maand die ik liefst slapend doorbreng. Alle 31 dagen. En dan met name als de temperatuur onder de 10˚C blijft.

Kijk, van december, januari en zelfs februari verwacht je wel, of dan tenminste een beetje kou, maar in maart ben ik er wel klaar mee. Wat heet, ik heb het dan wel gehad. En we zijn tot op heden beslist wel verwend. Toch wil ik dan dat die fiere zonnestralen van dit ochtendgloren de koude voorgoed uit kon bannen. Voorgoed.

Soms vind ik de seizoenen geweldig en zweer ik erbij dat er niets beters is, als een lente, zomer en herfst (ja, heb dus blijkbaar een hekel aan de winter). Vooral die overgangen tussen de diverse tijdsspannen in al die bekende geuren en kleuren beleven is zonder meer onmisbaar. En ik moet toegeven dat ik de wintermaanden soms best wel kan waarderen vanwege de wintertijd.

Zo’n wintertijd is overigens een leuk discussiepunt met sommige mensen. Ik ben in mijn omgeving letterlijk de enige die zwaar de voorkeur geeft aan vroeg donker. En met name omdat het, als het weer grijsheid vertoont, of regenachtige verschijnselen, van mij de duisternis direct mag inzetten. Immers, als de zon welig tiert gedurende de dag, en helder blijkt, dan zet de donkerte automagisch later in.

Daarom mocht ik willen, dat het vandaag reeds 1 april was, want dat staartje van maart kan mij niet snel genoeg voorbij zijn.

DELEN MAG:

Wat je niet wil missen:

Stoeien met papillotten ~ @iPIXtitude.nl

Stoeien met papillotten

Letterlijk mijn hele godganse leven stoei ik al met de lengte van mijn haar, al zit het dan meestal heel goed volgens de rest van...

Lees meer
Even Downton Abbey ~ @iPIXtitude.nl

Even Downton Abbey

Joh, ben eigenlijk nooit zo voor de kostuumdrama’s. Te stijf. Te statig. Maar Downton Abbey heeft uiteindelijk wel mijn hart gestolen omdat het zo piekfijn...

Lees meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Just subscribe to my newsletter
to receive all fresh posts

home3-hero-img.jpg
%d bloggers liken dit: