Wat zoekt Pix precies in deze WP-theme?

Reeds dagen ben ik verschrikkelijk onrustig qua WP-theme. Ik blijf maar zoeken naar nóg beter. En om dan wat sereniteit te verkrijgen, zoek ik wat afleiding. Meestal heb ik dan de gruwelijke neiging om al mijn vorige lay-outs ook op de schop te gooien.

Zo was ik vooral aan het snorren voor @Marjanne56. En omdat ik uiteindelijk meestal ruzie krijg met themes vanwege mijn wensen- en eisenpakket, zoek ik het dan weer verderop. Totdat ik deze tegenkwam.

Wat zoek ik precies in een WP-theme?

 1. Menu met zoekfunctie en méér

  Als het kan mag het menu ook ‘sticky’, dat wil zeggen dat het bovenaan verschijnt terwijl je scrollt. Het mooie ervan is als het logo dan daarin verschijnt. Zie www.dedagelijksespiegel.nl.
  In deze theme staan links in het menu de social media icons, die hun huidskleur krijgen bij de hover functie (als je er met je muis overheen gaat).
  Overigens heb ik GooglePlus icon (doet iemand daar nog iets mee?) verwijderd uit mijn Social Menu. Daarvoor in de plaats heb ik mijn Instagram-link gezet.

 2. Een standaard afbeelding als er geen uitgelichte is

  Ik wilde net een child theme gaan inzetten, en toen zag ik in deze theme’s customizer dat je een standaard (Hoera!) afbeelding kunt inzetten voor de blogposts die geen uitgelichte afbeelding hebben.
  Dat is voor mij een uitkomst want in mijn enthousiasme om ruimte te creëren op de server van deze site, heb ik alle afbeeldingen van het jaar 2014 verwijderd.

 3. Ik ben dol op Awesome-icoontjes

  Je kent ze wel, die icoontjes die vóór de datum, auteur, reacties, etc. staan. In deze theme staat zelfs het aantal minuten dat het je vergt om deze blogpost te lezen. Grote klasse.

 4. Weergave van de ‘image-caption’ in de single blogpost

  Daarmee bedoel ik dat je de naam van de fotograaf van je afbeelding kunt laten weergeven als je maar het ‘Onderschrift’ van de afbeelding in WordPress – nadat je Media uploadt – toevoegt. Ik zit hier bij vrijwel elke theme mee te wroeten. Toch leuk als een theme producent met je meedenkt.

 5. Voor de diverse pagina’s verschillende widget-secties

  Bij deze theme zijn voor Home, Page, Post en Archief aparte widget-secties ingedeeld. Ook dat is top! Al kun je natuurlijk altijd als de noodzaak hoog is de plugin Custom Sidebars inzetten.
  Deze theme voegt twee eigen widgets toe.
  Bij deze theme worden enkele plugins geadviseerd, maar (opnieuw: hoera!) niet verplicht.

Ik hoop dat mijn eeuwige speurtocht voor jullie wat duidelijkheid schept. Misschien ervaren jullie wel dezelfde aard problemen als ik bij de zoektocht naar de perfecte WP-theme. In ieder geval, denk ik, hoop ik, deze theme wat langer vast te houden. Maar niets is veranderlijker dan – nu ja – een Pixel… 😉

2 gedachten aan “Wat zoekt Pix precies in deze WP-theme?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: