Er staat weer een ander logo hier. Dat komt, ik ervaar heel veel plezier in de creativiteit in het maken van banners en design van logo’s. En heb nu de perfecte creatieve applicatie gevonden waarmee ik liefst de hele dag in de weer ben: Logoist.

Who needs Photoshop? Die laatste crasht bij mij om de haverklap. Bovendien had ik er nooit veel trek in om een uitgebreide cursus te volgen.

Met de app Logoist is dat dan ook niet noodzakelijk. Het kost geld, maar dan heb je ook wat.

Je kunt met deze app op een simpele manier heel veel bereiken, en het wijst zich allemaal vrijwel vanzelf. Wil je een tekst schuin, dan zit er een rotator op dat tekstvlak. Wil je de tekst achter een ander tekstveld, ook dat kan op makkelijke wijze gefabriceerd worden.

Ik houd van de wijze waarop je foto’s met rust kunt laten. Je importeert zo’n afbeelding namelijk binnen je canvas, en je kunt er op een ludieke wijze tekst, icoontjes en andere tierelantijnen aan toevoegen, zónder dat je de originele foto verpest.

Het is mogelijk om steeds je werkveld (lees: canvas) iets te vergroten of verkleinen, als je meer of minder ruimte nodig hebt door het canvas aan het object aan te passen.

Je kunt het geheel opslaan als *.jpg, of met transparante achtergrond als *.png. Zelfs de verschillende versies kun je als origineel opslaan, maar ook met de diverse extensies een andere naam geven. En – heel grappig – je fröbelstuk zelfs als Photoshop *.psd opslaan.

Kortom, Photoshop eat your heart out

Over mij

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Je wil misschien ook genieten van:

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: