Windows10: installed

Sinds gisteravond heb ik Windows10 geïnstalleerd. Vandaar dat deze blogpost vanaf Edge wordt gelanceerd. De installatie ging echter niet van een leien dakje.

Ik had me zoals de meesten aangemeld via dat reserveringsknopje rechtsonderin in de taakbalk. Maar kreeg gistermiddag de melding dat Windows10 niet kon worden uitgevoerd, want de beeldschermadaptor had nog niet de juiste driver klaarstaan, die was voor Windows7. Ik ben wat tijd kwijtgeraakt om te proberen een goede driver te vinden en te installeren, maar dat wilde Windows7 niet snappen.

Dat laat ik me niet zomaar gebeuren, dat snap je. Dus moest ik op zoek naar een andere oplossing. En vond die link naar de download en installatie van de media creation tool. Daarmee verliep de installatie van Windows10 als een zonnetje, en krap anderhalf uur later was de installatie zonder morren gereed, mét behoud van al mijn oude bestanden. Zelfs zonder het hoeven invoeren van de Microsoft product key, maar gelukkig had ik die wel paraat, dankzij dit artikel.

En jeetje, wat werd ik blij verrast door de looks and feel van Windows10. Het Start-menu is weer terug. En ‘Alle Apps’ zijn op logische en alfabetische volgorde ingedeeld. Zelfs de zoekfunctie werkt als een tierelier. Ik zocht en vond daarmee hoe ik de beeldschermresolutie kon aanpassen en instellen.

Windows10 ziet er als een zonnetje uit, voelt stabieler aan dan Windows7 en ik ben zowaar blij dat ik deze stap heb gezet. Dat kan ik van eerdere versies uit de Microsoft koker niet zeggen.

DELEN MAG:

Wat je niet wil missen:

Stoeien met papillotten ~ @iPIXtitude.nl

Stoeien met papillotten

Letterlijk mijn hele godganse leven stoei ik al met de lengte van mijn haar, al zit het dan meestal heel goed volgens de rest van...

Lees meer
Even Downton Abbey ~ @iPIXtitude.nl

Even Downton Abbey

Joh, ben eigenlijk nooit zo voor de kostuumdrama’s. Te stijf. Te statig. Maar Downton Abbey heeft uiteindelijk wel mijn hart gestolen omdat het zo piekfijn...

Lees meer

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Just subscribe to my newsletter
to receive all fresh posts

home3-hero-img.jpg
%d bloggers liken dit: