Wis en waarachtig

W

Net zoals ik zo’n tien jaar geleden verbaasd was over die vroege vrouwelijke ommekeer mijnerzijds, zo ben ik nu oprecht blij verrast over de hormonale consequenties die dat heeft. Tegenwoordig. Ik bedoel, ik had deze blogpost ook makkelijk: ‘De positieve tendens van hormoonwisselingen na de menopauze’ kunnen noemen.

Vroeger kon ik vreselijk twijfelen. Aan alles en nog wat. Er was letterlijk geen futiel onderwerp wat mijn wikken en wegen niet aansprak. Natuurlijk zit dat ook een beetje in de aard van dit beestje, want ik twijfelde nog het meest aan mezelf. Dat ging erg ver. Als iemand eens kortaf tegen me was, kon ik steevast gaan piekeren in hoeverre ik daar zelf debet aan was. Of zou ik met een klein en onderdanig stemmetje rustig de vraag poneren, of ik iets gedaan had wat wrevels had opgewekt.

Nu, inmiddels jaren later, en stevig wat twijfelachtige perikelen omzeild, pieker ik niet langer. Ik sta wat zekerder in mijn schoenen. Ik weet ook beter. Ik twijfel niet meer. Het is wis en waarachtig, of helemaal niét. Als iemand tegenwoordig eens kortaf in mijn aanwezigheid is, weet ik vrijwel zeker dat die ander met het verkeerde been uit bed is gestapt of gewoon, doodgewoon, last heeft van een chagrijnige stemming.

Ergens las ik dat na die verrekte menopauze de vrouw in kwestie wat meer toevoer van mannelijke hormonen krijgt, of dat het die verrekte vermindering van oestrogeen is, waardoor onzekerheden met een gerust hart in het verleden mogen blijven. En verdomd als het niet zo is.

Natuurlijk spelen er dan meer zaken. Naarmate je ouder wordt, is men eerder geneigd iets van je aan te nemen. Men geeft je zelfs wel eens gelijk, zo af en toe. Vooral als blijkt dat je zelf ook nuchter in het leven staat. En je duidelijk aangeeft dat als een brug niet werkt, je ook in staat bent die tunnel te graven om van A naar B te komen. Ik bedoel maar…

Ergens zijn die hormonen best een grappig fenomeen. Achteraf bezien. Al hadden die hormoonspiegelingen me destijds best wat minder kunnen laten overdrijven. En weet ik mezelf gefascineerd in het gadeslaan van deze huidige en typische vrouwelijke ommekeer…

0
0

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Add comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

By Pix

Over mij

moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

Reacties

Over copyrights enzo

© 2002-heden iPIXtitude.nl. Alle rechten voorbehouden.

%d bloggers liken dit: