#WOT deel 16: serendipiteit

Eigenlijk was ik op zoek naar iets heel anders, die dag in februari 15 jaar geleden. Ik was toen al aan het ruiken aan het hot topic webdesign, meende zelfs reeds een site te kunnen opzetten, voor een familielid met een winkel. Het leek me destijds al een mooi uithangbord, als ik toen maar niet werd afgeleid door het blog Maanisch.nl. Úren bracht ik er door, die middag, die avond, en ook de volgende dag om te checken of er alweer iets nieuws stond. Kostbaar dingetje wel, omdat men nog moest inbellen. Volgens mij ging dat in eerste instantie via Freeler.

Het #WOT-woord van gisteren was:

Serendipiteit ~ Serendipiteit is het vinden van iets onverwachts en bruikbaars terwijl je op zoek bent naar iets totaal anders.

En nog steeds staan mijn Bookmarks vol met links naar sites die ik tussentijds op heb geslagen, omdat ik me weer ‘es te veel liet afleiden van mijn initiële zoektocht naar iets anders. ‘Nee maar, da’s interessant’, hoor je me dan hardop denken. Zoekmachines zijn eigenlijk niet zo goed voor mijn Sociale Leven, want sinds het ontdekken ervan, zoek ik altijd wel naar iets.

Neem nou het zoeken naar een geschikte afbeelding voor bij die blogpost. Ik kan niet kiezen. En juist als ik denk, dat ik het perfecte plaatje heb gevonden, schiet me iets te binnen. Veelal een andere insteek voor die post.

Ook gebeurt me het maar al te vaak, dat ik in een moment van totale stilte er een idee naar boven plopt waardoor mijn hersenpan gepijnigd wordt en me doet verlangen naar een toetsenbord dichterbij.

En dat ik dan denk dat ik weet waar het schip uiteindelijk zal stranden, en dat ik er dan verrassingsgewijs toch een totaal andere conclusie aan brei. Doet me vaker wel dan niet blij verbluffen.

Het is net als die beruchte vraag over dat kip en het ei. Was het werkelijk jij die zocht, of moest het jou vinden?

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag kiest Martha een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat daar een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: