#WOT deel 18: pyjama

Mijn tas stond nog naast de auto, op het moment dat ik wegreed. Het was een wat grauwe ochtend, en ik vroeg me al af, of ik mijn leesbril nog ophad. Zo mistig leek het. De wekker was die ochtend niet afgegaan. Natuurlijk was ik weer vergeten dat kreng in te stellen. Dus nu was ik minstens een kwartier te laat.

Ik kwam aan bij de riante villa die als functie had ons kantoor te zijn. Het was wel heel raar, zo donker alles, op dit tijdstip. Ik keek nog eens op mijn horloge, maar zelfs die was ik vergeten. “Nah ja. Dan zou ikzelf maar opstarten. Iemand.moet.het.doen!” dacht ik heel even geprikkeld.

Plotseling hoorde ik wat geritsel achter me. Het was de wat sjofele tuinman die even op zijn hoofd krabde, zijn reeds een stief kwartiertje uitgekauwde pruimtabak achteloos uitspuugde op nog geen tien centimeter van mij vandaan en een wat aarzelend “Goedemoggel” stamelde.

Ik vond het maar een raar tijdstip. Hij kwam altijd alleen op zaterdagochtend, toch? En nog drong het niet tot me door dat het gewoon – doodgewoon – ook zaterdag was en geen normale werkdag.

“Verslapen?” vroeg hij lichtelijk geamuseerd. En bekeek me eens grondig van top tot teen, maar ik had niet zo’n zin in een luchtig onderhoud, want was immers al te laat. Plotsklaps realiseerde ik me dat ik mijn tas niet bij me had. En liep terug naar de auto. Bijna gleed ik uit, op mijn slof. Daardoor snapte ik de geamuseerde blikken van de tuinman. Ik had mijn winterpyjama met Minnie Mouse print nog aan, en mijn riante hondenkopsloffen, die natuurlijk niet geschikt waren voor dat glibberige tuinpad waarop ik me bevond.

Bijna mezelf verexcuserend keek ik terug naar de tuinman, en zei, “volgens mij heb ik me vergist in de werkdag!” Stapte in de auto en reed weer terug naar huis.

Gelukkig had mijn broer die naast me woonde, tijdens het uitlaten van zijn honden mijn tas op straat zien staan en meegenomen. Maar daar kwam ik pas een uurtje of drie later achter, toen ik mijn zaterdagrust pas echt had genoten.

Het #WOT-woord van vandaag is:

Pyjama ~ 1) Babydoll 2) Bedkledij 3) Bedkleding 4) Bedkleren 5) Kledingstuk 6) Nachtgewaad 7) Nachtgewaad of nachtkleed 8) Nachtgoed 9) Nachtkledij 10) Nachtkleding 11) Nachtkleren 12) Slaapgoed 13) Slaapkledij 14) Slaapkleding 15) Slaapkleren

Voor het overige geldt natuurlijk wel:

Hoezeer je uiterlijk je ook onbekommerd laat in de vroege uurtjes. Hoe vaak je je ’s nachts achteloos achterover laat vallen van pure moeheid. Omdat het je niets meer kan schelen of je nog een beetje representatief bent. Ik draag ’s nachts toch die negligé want stel je eens voor dat die Adonis ’s nachts bij me aanbelt, zeg.

Geplaatst op Categorieën Pix' Daily confessions, Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

4 gedachten aan “#WOT deel 18: pyjama”

  1. “Pyjama ~ 1) Babydoll 2) Bedkledij 3) Bedkleding 4) Bedkleren 5) Kledingstuk 6) Nachtgewaad 7) Nachtgewaad of nachtkleed 8) Nachtgoed 9) Nachtkledij 10) Nachtkleding 11) Nachtkleren 12) Slaapgoed 13) Slaapkledij 14) Slaapkleding 15) Slaapkleren”

    Ik slaap in een adamskostuum.

    Mooie blogpost.

    Wakkere groet,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: