#WOT deel 19: water

Ik hou van schotsje springen, om dan te moeten balanceren op zo’n glad rotsje. Dat moment dat je nét niet valt, of juist wél. Ik hou ervan, dat elke nieuwe beweging in water een rimpeling tot gevolg heeft. Ik hou van druppels water, langs een glas, of na een frisse lentebui op het raam.

Zoals Carl Gustav Jung altijd al zei, het is niet voor niets dat het in de weekenden zo druk is aan een strandboulevard. Kijken naar water heeft een genezende uitwerking op de mens. Ik denk zelfs dat je er een beetje filosofisch van wordt, van actie naar reactie, van reflectie naar golven, van stilleven naar stroming, van eb naar vloed. Dat doet iets met je capaciteit of je denkvermogen.

Water ~ 1) vloeistof die in zuivere toestand geen kleur, reuk of smaak heeft 2) rivier, meer, kanaal 3) vloeistoffen die er min of meer als water uitzien 4) lichaamsvocht

Zelfs mijn feline vriendjes zijn dol op water. Hetzij door te drinken vanuit een kraan, hetzij door er gebiologeerd naar te staren.

Met mijn eczeem heeft water altijd die corrigerende werking op jeuk. Het laat die gekmakende jeuk – die tot een bijna onverzadigbare pijn leidt – verdwijnen. Daarom alleen al douche ik vaak en lang. Daar kan geen medicinaal crèmetje tegenop.

Vroeger wilde ik al altijd wonen in en op een woonboot. En naarmate de tijd vordert, groeit die wens steeds steeds gestager. Ik vermoed dat dat rustige continue kabbelen rondom, een helende werking heeft op mijn gemoedsrust dat bij tijd en wijlen door de diverse hoogten en dalen wordt gedreven. Misschien dat Carl Gustav Jung me dat heeft willen vertellen door er in zijn boeken over uit te weiden.

Geplaatst op Categorieën Pix' Daily confessions, Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: