#WOT deel 2: relativeren

Die sterren op de rode loper, dat zijn mooie mensen, veelal. Plaatjes. Plaatjes waar je naar mag kijken, van mag genieten op afstand, maar je mag er niet aankomen. Het is net als die Bal van Toon Hermans. Je gaat aan áán het banket, maar je mag nergens aan zitten en je mag zeker de ballen niet meepikken (‘leg néér die bal!’). Dat laatste vind ik dan weer zo’n onderwerp dat als voorbeeld mag dienen, hè? Komisch misschien, edoch het relativeert gelijk weer de zwaarte van deze hot topic.

Maar natuurlijk kleden die plaatjes zich uitdagend, en natuurlijk is het de bedoeling dat men zich zowel in negatieve (immers slechte reclame is nog steeds reclame) als in positieve zin een mening vormt. Kan me niet voorstellen dat een actrice onbesproken wil blijven. Dan heeft ze toch iets niet goed gedaan.

Het #WOT-woord van vandaag is:

Relativeren ~ 1) Afvlakken 2) Afzwakken 3) De betrekkelijkheid benadrukken 4) De betrekkelijkheid erkennen 5) Nuchterder bekijken

Ooit had ik een boom van een buurman, niet alleen groots qua lengte, maar ook zijn breedte was vrij imposant. Ik vond het altijd heerlijk om even te boksen tegen zijn bierbuik. Op een mooie dag gaf hij zijn weerwoord. Hij pompte even in mijn borsten. Kort maar krachtig. Heel even was ik geschokt én verbaasd, dat merkte hij dan ook op. En hij zei: “Wat jij mag, mag ik ook!”

’t Is maar een voorbeeld. Waar ik maar mee wil stellen dat zolang wederzijdse toestemming is gegeven, vrijwel alles geoorloofd is. Is dat niet het geval, dan moet een man heel erg op z’n tellen passen, zelfs als hij zichzelf als ‘jager’ ziet. Want laten we wel wezen, ook een jager heeft nog altijd de keuze zijn wapen niet te gebruiken…

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat bij Martha een link achter naar je eigen blog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: