#WOT deel 20: verpieteren

#

Daar lagen ze op de leenkast, een hele stapel stripboeken, en bovenaan mijn oude liefde in vijfvoud nog wel: Suske en Wiskes. Ik aarzelde niet, pakte de stapel op en schoof ze in mijn tas. En mijn moeder stond erbij, en bekeek dat ietwat spottend.

Ergens vond ik het niet nodig om het nog uit te leggen. Die warme herinneringen aan vroeger, dat we bij ooms en tantes op bezoek waren, en ik mezelf in een hoekje van de kamer verstopte. Met de meest recente versies van mijn neefjes’ Suske en Wiskes als superleuk tijdverdrijf.

Het #WOT-woord van vandaag is:

Verpieteren = 1) Verkommeren, 2) verleppen, 3) verwelken, 4) wegkwijnen.

Ik kan me blijkbaar nog steeds zo vermaken als toen, met die kenmerkende karakters, die als het ware weer tot real life leven komen. En wat geniet ik van zo af en toe een leerzaam feitje tussendoor.

Bijna net zoveel als dat ik destijds genoot van al die jongensboeken, die mijn broer potdorie wel kreeg. Schrijver Alistair MacLean wist me altijd weer te vangen met úrenlang leesplezier.

Soms verpietert mijn liefde voor lezen, en ik vermoed zomaar dat de willekeur aan plezier én ook drama’s in mijn leven, me voldoende voorziet. Waardoor ik neig te denken dat het niet langer noodzakelijk is om te lezen.

Niets is minder waar, want wat was ik weer voor even de tijd kwijt tijdens het lezen. Zorgen verdwijnen naar het grote niets. En ikzelf kwam er weer volledig opgepept uit. Zelfs mijn kat waagde het zich naast en bovenop me te scharen, terwijl ik zo heerlijk languit lag te genieten van leesvoer. Aan het spinnen te horen, mocht het van hem eeuwig duren.

Daarom adviseer ik iedereen weer te beginnen met die vroegere leesliefde voor stripverhalen. Wie weet leidt dit tot weer tot een hernieuwde opleving en liefde voor dat ook wat dikkere boek.

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Ali Molenaar een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen.

0
0

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Add comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

By Pix

Over mij

moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

Reacties

Over copyrights enzo

© 2002-heden iPIXtitude.nl. Alle rechten voorbehouden.

%d bloggers liken dit: