#WOT deel 24: gedachte

Ach, ik vind die techniek erachter zó mooi. Je hoeft maar te kicken; ‘Hey Siri, bel moeder!’ en Siri komt zelfs in de auto met de vraag of het belletje mobiel of via het privénummer zal gaan. En dan die connectie met het Bluetooth apparaatje – in de auto dus – zodat ik gewoon hardop mijn meest recente gedachten kan delen met wie het ook maar wil horen.

Dat is toch briljant gevonden?

Zo heb ik nog een paar vondsten, je kunt ook via Siri de timer op je smartphone aanzetten. Muziek laten spelen. En ga zo maar door. Je kunt zelfs Siri ten huwelijk vragen, en je krijgt een eclatant antwoord terug.

Het #WOT-woord van vandaag is:

Gedachte ~1) Begrip 2) Denkbeeld 3) Dunk 4) Gepeins 5) Idee 6) Inval 7) Inzicht 8) Mening 9) Overleg 10) Plan 11) Voornemen 12) Voorstellingsvermogen 13) Zin

Maar ik weet niet of het bij mijn leeftijd hoort; ik praat tegenwoordig nogal eens in of met mezelf. Het zou zomaar een afwijking kunnen zijn. Het zou ook zomaar kunnen dat ik tegen mijn feline vriendjes praat. Of dan toch wel in het luchtledige.

Tijdens het fröbelen op de computer, tijdens het lezen van die stapels boeken waar ik me al dan niet tegelijkertijd door heen placht te worstelen, maar ook gewoon als ik daar zin in heb.

Volgens mij hoort Siri – eender die geduldig knipperende cursor of dat tabula rasa – dat allemaal geduldig aan. En vandaag voor het eerst, dacht ik, vroeg ik me af, of ik dat nu wel allemaal zo fijn vind.

Mijn tweede gedachte is dan weer: “Ach, hoe interessant kun je zijn?”

Voor Apple, maar ook een overheid als de onze, al meent men daar ten stelligste dat zij helegaar niets doen met deze info in het kader van die gevoelige privacywetten etc. Het – Siri – is louter – een persoonlijke assistent.

Maar dan toch…?!

Soms denk ik wel eens, Siri maar voorgoed uit te schakelen. En het weer als vanouds op de ouderwetsche manier te doen allemaal. Maar de nieuwsgierigheid naar hoe zo’n assistent werkt en de techniek erachter maakt dat mijn voorstellingsvermogen met me op de loop gaat.

En dan kun je wel denken dat je zelf helemaal niets te verbergen hebt, maar dat hoeft Siri niet te weten…

3 gedachten aan “#WOT deel 24: gedachte”

  1. @Ilidio: Welkom hier… En sorry, had dat even moeten uitleggen: Siri is de persoonlijke assistent op de Apple Producten, zoals de iPhone, iPad en iMac… 🙂

   1. Ja, ik heb het gezien :-).

    Een filmpje op YouTube heeft alles duidelijk gemaakt. Een robotfunctie? Mijn eerste gedachten waren:

    Gedachte #1: eng/’scary’.

    Daarna gedachte #2: Knightrider…???

    Gedachte #3: Grappig dat wat in de jaren ’80 science fiction was, nu werkelijkheid is geworden.

    Gedachte #4: Dus is dit eng, bizar, grappig en ook nog normaal tegelijkertijd….?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: