#WOT deel 29: horoscoop

Als je een theatrale controlefreak of enorme twijfelkont bent, denk ik dat je veel zult hebben aan een horoscooplezing. Let wel, aan die globale voorspellingen in tijdschriften, daar heb je niets aan. Waarschijnlijk zul je het dan moeten zoeken in een precieze berekening van de sterren in verhouding tot je geboortehoroscoop, zoals bij deze site.

Voor de grap heb ik het eens laten checken:

Mars is now aligning with your natal Venus ~ Doing nothing when you want to act can be the hardest thing of all, but with impetuous Mars at odds with Venus, planet of romance, today, you would be well-advised to hold your fire and let events unfold at their own pace. If you slow down and take life easy, you will recognise the moment to take action when it comes. Tune into your intuition and relax.

Ha, dat is wel een verstandelijk gemanipuleerd gezegde, hierboven; “Doe niets”. Laat de situatie zich maar ontvouwen, als het ware. En ontspan je daarbij. Nou, daar kan ik me wel in vinden, vooralsnog. Maar gelukkig blijft het verder een vaag stukje tekst, dat je op allerlei manieren kunt interpreteren.

Het #WOT-woord van gisteren was:

Horoscoop

Het is alsof je in dat weideveld zit, en een bloemetje plukt, waarvan je één voor één de blaadjes trekt, terwijl je per getrokken bloemblaadje zachtjes fluistert: “Hij houdt van mij”, en bij het volgende blaadje dan weer: “Hij houdt niet van mij”. En je jezelf bij dat laatste getrokken blaadje in tranen achterover laat vallen, want je weet het niet. Nog steeds niet. Terwijl de trekking toch overduidelijk was.

Meestal denk ik dat het beter is, bepaalde zaken vooraf niet te weten. Stel nou, dat je vermoedt dat een getrouwde man verliefd op je is, en dat zijn vrouw en hij inmiddels in een crisis verkeren. En jij net op dat verkeerde moment dat WhatsAppje stuurt. Waardoor je niet één, maar drie, plus een paar kinderlevens drastisch naar de gallemiezen helpt. Dan is het inderdaad veel beter om even ‘niets’ te doen.

Alhoewel nieuwsgierigheid me altijd weer bekruipt en ik dat onzekere van de toekomst liefst van tevoren helder heb. Dus ben ik dan toch ook een beetje die theatrale controlefreak? Of wil ik mijn horoscoop gewoonweg niet teleurstellen?

Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de #WOT. Na wat omzwervingen via moi en Hendrik-Jan, kwam de #WOT uiteindelijk bij Martha terecht. Martha schrijft de #WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.

3 gedachten aan “#WOT deel 29: horoscoop”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: