#WOT deel 29: vrolijk

Tegenwoordig lukt het me makkelijker om als een kat de narigheid van anderen van me af te schudden. En dat lijkt nog niet eens zo eenvoudig, getuige de verhalen over paniekaanvallen die sommige – andere – dames soms hebben. Het punt lijkt ’t ‘m erin te zitten dat je je nadien kunt vermannen (raar woord, ik weet).

Als ik soms wat te lang in een trieste stemming ronddwaal, geef ik mezelf na verloop van tijd een flinke schop onder mijn achterste. Wat goed blijkt te werken. Het lijkt een of andere knop te zijn die ik gewoon – doodgewoon omzet – omdat ik wezenlijk aanvoel dat ik de situatie niet direct zelf kan verbeteren of aanpassen.

Het #WOT-woord van donderdag was:

Vrolijk ~ bijvoeglijk naamwoord, bijwoord 1) in een blijde stemming; = opgeruimd: zich vrolijk maken over … bespotten 2) blij makend: vrolijke muziek

Ik ben dan ook een goede slaper. En ik sta meestal vrolijk op. De dagen dat ik dat niet ben/was, was er een reusachtig ochtendhumeur aanwezig. Want vroeger kon je me beter niet tegenkomen zo voor een uurtje of acht des morgens. Ik waarschuwde mensen ook altijd een weinig voordien.

Ook daar kun je overheen groeien, vooral als blijkt dat je ’s nachts liever wakker bent, dan overdag (bij somber weer, dat is).

Over het weer gesproken; sinds de afgelopen Lente zijn er wat kwartjes gevallen hier. Zodra de zonnestralen heftig doorkomen en ik me genoeg zonnekwaliteit aanmeet, voel ik me zichtbaar beter in mijn velletje steken.

Ik denk dat ik dan ook des winters eens moet gaan kijken voor de aanschaf van een zonnebank of iets wat veel licht brengt, want dat verlicht mijn stemmingswisseling direct. Ik raak er aanmerkelijk vrolijker dan wel opgeruimd van.

Maar nog altijd werkt niets anders beter dan muziek. En terwijl ik dit schrijf hoor ik van boven de bas- en ritmetonen van een buurman waarop ik kan meedeinen. Krijst een kind om haar moeder. Hoor ik nog diverse andere buurtgeluiden en spelende kinderen, waardoor ik me absoluut nog meer geborgen en heel vertrouwd thuis mag wanen…

Geplaatst op Categorieën Pix' Daily confessions, Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: