#WOT deel 30: hitte

Heb deze warme dagen bijzonder veel trek in friet met vooral veel zout, of gebakken eieren, ook met veel zout. Ik drink me suf aan ijskoud water, en gooi ook af en toe ijsklontjes in het water van mijn feline vriendjes. Niet dat die ene zich er veel van aantrekt, hij drinkt immers liefst uit de kraan. Het verlangen naar een ijskoud biertje dringt zich steeds vroeger op de dag aan, alsof dat een persoonlijk hitteplan kan zijn.

Voorbij die dagen, dat ik de tuinslang op mezelf deed zetten. En niet één keer, nee een paar keer per dag. Gewoon de hele dag in het natte zijn, lijkt me nu heerlijk. Heel even heb ik overwogen om een kinderbadje aan te schaffen voor à la balconia, maar het gewicht van al die liters vocht zal mijn inziens geen goed doen aan de constructie van het geheel. Ach, er zijn ook van die afwasbakken met minder capaciteit goed voor.

Het #WOT-woord van vandaag is:

Hitte ~ 1) Drift 2) Gloed 3) Grote warmte 4) Heetheid 5) Hevige begeerte 6) Hevige warmte 7) Natuurverschijnsel 8) Onstuimigheid 9) Overmatige warmte 10) Sterke warmte 11) Temperatuur 12) Vuurverschijnsel 13) Warmte 14) Warmtestraling 15) Weersverschijnsel

Echt goed verteer ik deze warmte niet. Ergens denk ik soms in paniek, die ik gauw weghoon, wat moet ik nou doen zo’n hele dag? Gisteren sprong ik nog dapper op mijn fiets om de E-markt met mijn bezoek te vereren. En dat was lekker, zolang ik maar een beetje tegenwind opving. Vandaag huiver ik al te denken aan het woord: fietsen. Elke vorm van inspanning wil ik absoluut vermijden.

Dus zit ik hier nu maar te typen. Binnen. Met een ferme tafelventilator pal naast me op standje voluit. Mijn feline vriendjes liggen ergens in mijn directe buurt op hun rug, met hun poten richting plafond, ook de tijd weg te zuchten. Het is het soort afleiding zoeken en vooral niet denken, aan die continue warme stroming die zich van buiten zelfs naar binnen verplaatst. Buiten is het 33.6ºC en binnen 29.7ºC. Kun je nagaan??

Het is leuk hoor, een flat op het Zuidwesten. Vanaf een uurtje of 14 uur verschijnt de zon pal links en die drijft tot vanavond 20 uur over naar rechts. Normaliter ben ik daar superblij mee. Maar met die verhitte menopauze en opvliegers, denk ik tegenwoordig wel eens stiekem aan die buurman op het Noordoosten, waarvan ik weet dat hij heel graag dit appartement zou willen hebben. Maar goed, van ruilen komt huilen, denk ik dan maar weer stoer. En ooit zullen die opvliegers toch wel verleden tijd zijn?

Af en toe krijgt mijn bijkans gesmolten brein nog wel een brainwave. Ik kan me natuurlijk abonneren op Netflix, en zo achter dit beeldscherm blijven hangen en bingewatchen tot ik er bij neer smelt. Maar iets weerhoudt me daar dan weer van. Wat te doen met al die nog ongelezen boeken, en mijn e-bookabo van de bieb dan?

En kan ik niet iets zinnigs doen met al die tijd en een weinig inspanning? Ik sta op, geef de planten nog net op tijd water, à la balconia, voordat ze levend dreigen te verbranden. En weet nadien weer dat ik me verdomde rustig moet blijven houden, want zelfs mijn bloed vindt deze omstandigheid te verrekte lastig om druk bezig te blijven.

En prompt dat mijn brein me nu toestaat om hier beneden bij de Jumbo het grootste pak waterijsjes in te gaan slaan. Wellicht dat ik me een poosje blijf verschansen bij de ijskasten. Al was het maar om even bij te komen. Al zal ik niet de enige zijn die dat idee had…

Geplaatst op Categorieën Pix' Daily confessions, Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: