#WOT deel 37: thee

#

Nee, thee zul je mij niet gauw zien drinken. En als men me ‘t vriendelijk vraagt of ik wellicht een kop thee wil zeg ik altijd, dát drink je maar in de Kerk (net als Buckler, volgens Youp van ‘t Hek). Wij hebben niet zo’n goede verhouding, thee en ik. Ik verslik me er dan ook prompt altijd weer in. En ik steiger behoorlijk als men – bij het verstek laten gaan van koffie – het theezakje er te lang in laat zitten.

Nee, dan koffie. Liters sla ik daarvan achterover. En als het even kan, super sterk. Ik denk, nee pardon ik wéét, dat er in thee net zo veel verkwikkendheid vermengd is als in een kop sterke koffie, maar ik zal altijd om de hete brei heendraaien en net zo lang zoeken tot ik iets degelijkers drinkbaars heb ontwaard. Dan maar een frisje.

Het #WOT-woord van donderdag was:

Thee ~ 1) Aftreksel 2) Alcoholvrije drank 3) Amberkleurige drank 4) Aromatisch aftreksel 5) Dagelijkse drank 6) Drank 7) Genotmiddel 8) Geurige drank 9) Gezondheidsdrankje 10) Hete drank 11) Kruidendrank 12) Maté 13) Middagdrank 14) Nationale drank van china 15) Nationale drank van de Engelsen 16) Natuurproduct 17) Ochtenddrank 18) Plant 19) Plantenaftreksel

Terwijl op kantoor standaard ‘s morgens koffie werd geschonken. En ‘s middags thee. Dan werd het voor mij zachtjes aan tijd om wanhopig op zoek te gaan naar een automaat waaruit ik louter heet water kon tappen, met een bouillon (lees: Opkikker) erbij. Dat vult nog een beetje, zo rond een uurtje of 4. Of anders, als het écht niet anders kán, dan offer ik me wel op voor een warme chocolademelk, mét veel koffiemelk om het geheel nog romiger te maken.

Ik ben wel altijd ietsiepietsie jaloers op de grappige vragen die vaak gehecht zijn aan het theezakje. Dat geeft toch altijd weer een leuke gespreksstof met collega’s onder het leuten. Want vaker wel dan niet, blijken de gesprekken aan die koffie-automaten toch nét niet je dát.

#WOT, wa’s da’?

WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Martha een woord waar je over mee kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment dat je wil instappen. Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via moi en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij Martha terecht. Martha schrijft de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.

0
0

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Add comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

By Pix

Over mij

moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

Reacties

Over copyrights enzo

© 2002-heden iPIXtitude.nl. Alle rechten voorbehouden.

%d bloggers liken dit: