#WOT deel 48: onderweg

#

Men jakkert maar door, en dat uit zich vooral in de grotere steden. Het lijkt dan ook niet toegestaan een ander in het voorbijgaan te proberen te doorgronden, want dat steedse masker wat men daar draagt, dat verbergt veel. Heel veel.

Dat ontdekte ik eigenlijk pas toen ik vanuit het Haarlemse centrum naar een van de buitenwijken verhuisde. Ik kan me nog herinneren te schrikken van een simpele ochtendgroet tijdens mijn vele wandelingen des morgens.

Nu voelt dat groeten onderling voor mij heel goed. Ik gedij in een omgeving, blijkbaar, waar men wat persoonlijker aandacht aan mij – en die ander – schenkt.

Het #WOT-woord van vandaag is:

Onderweg ~ 1) Bijwoord 2) In aantocht 3) Op pad 4) Op reis 5) Op weg 6) Reeds vertrokken 7) Reizend 8) Terwijl men ergens naar toe is 9) Terwijl men op weg is 10) Tijdens de verplaatsing 11) Zwanger

Zo is hier wel eens een lichting aan bewoners geweest, die geen boeh of bah zei tijdens bijvoorbeeld dat korte ritje in de lift. Mijn ervaring is dan dat als je zelf maar een kort dan wel grappig onderwerp aansnijdt, daar verbazingwekkend vriendelijk op gereageerd wordt. Wat heet, men praat zelfs terug. Het is dus altijd weer kicken als die maskers eens doorbroken worden.

Dat initiatief voor een lach of een traan blijft een insteek van mij, persoonlijk. Altijd weer die eerste stap zetten om een korte babbel te houden. Het zijn je buren uiteindelijk. En ik wil niet pas kennis met ze maken, als ik er eens een pakketje mag afhalen wat de post daar heeft afgeleverd.

Ik weet niet of het nu een leeftijds’dingetje’ is. Of dat de mens in vogelvlucht (en onderweg) altijd weer te veel zaken aan zijn hoofd heeft om er als een volmaakte ZEN-specialist uit te kunnen zien…

WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Martha een woord waar je over mee kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment dat je wil instappen. Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via moi en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij Martha terecht. Zij schrijft de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.

0
0

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

2 comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

By Pix

Over mij

moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

Reacties

  • Cin 23 oktober 2021 at 14:28 on Delen?Heel herkenbare vraagstukken. Ook ik heb best getwijfeld of ik wel weer elke dag wilde delen op twitter en facebook.
  • Paul 11 september 2021 at 17:10 on WordPress-perikelen in de vroege ochtendHet blijft knap hoe je je weg vindt in de achterkant van Wordpress, Irene.
  • Micheline 7 september 2021 at 20:34 on WordPress: 18 jaarEn jij maakt er mooie sites mee. Maar oh oh, wat wordt er elders verschrikkelijk veel bagger geproduceerd.

Over copyrights enzo

© 2002-heden iPIXtitude.nl. Alle rechten voorbehouden.

%d bloggers liken dit: