#WOT deel 51: kaars

#

Het is kerstavond 2019. Met een zucht van voldoening neem ik plaats achter mijn computer. Volmaakte donkerte omarmt me, behalve dan één brandende kaars. Die bevindt zich op de schouw naast me, met het oog op mijn feline vriendjes. Die zijn nogal nieuwsgierig van aard, moet je weten. Het zou niet de eerste keer zijn, als ik weer eens een kattenstaart moet redden van de fik en moet blussen.

Hoewel ik het altijd weer fijn vind om kaarsjes aan te steken. Er schuilt een bepaald soort mysterie achter dat branden en in dat licht. Je kunt úren staren naar een kaars, zonder werkelijk iets te zien, maar des temeer te beleven. Innerlijk. Het lijkt wel alsof een brandend kaarsje je aanzet tot denken. Welnu, er is niets mis met denken, zei mijn opa altijd. Zolang dat met een wijde blik gebeurt, verruimt dat juist je gedachtenspinsels.

Het #WOT-woord van afgelopen donderdag was:

Kaars ~ 1) Attribuut van een heilige 2) Bloeiwijze 3) Bougie 4) Brandbare staaf 5) Brandend voorwerp 6) Eenheid van het meten van lichtsterkte 7) Eenheid van licht 8) Eenheid van lichtsterkte 9) Eenheid van meten van lichtsterkte 10) Eenheid voor het meten van lichtsterkte 11) Illuminatiemiddel 12) Kerstverlichting

Ik kan niet eens goed die gedachten omschrijven, maar het is een soort van serene gewaarwording. Waaruit dan een intense tevredenheid vloeit. Op zo’n moment kan ik innig dankbaar zijn dat ik het leven heb. En mag leiden in de flow waarin het mij gegund wordt. Ik waag het er dan op een soort van geluksgevoel te ervaren. Een tijdelijk sentiment wat op den duur als vanzelf dooft. Een kaars heeft immers ook niet het eeuwige leven.

Zolang die kaars brandt, blijft mijn hart een beetje warmer.

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Martha een woord waar je over mee kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment dat je wil instappen. Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de #WOT. Na wat omzwervingen via moi en Hendrik-Jan, kwam de #WOT uiteindelijk bij Martha terecht. Zij schrijft de #WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle #WOT’s vanaf 2014.

0
0

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Add comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

By Pix

Over mij

moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

Reacties

Over copyrights enzo

© 2002-heden iPIXtitude.nl. Alle rechten voorbehouden.

%d bloggers liken dit: