#WOT deel 6: rebelleren

Soms heb ik even zin om mijn kop in de wind te gooien. Dan wil ik weer even die rebel zijn. Tegendraads. En doodgewoon tegen de keer in, omdat het me allemaal te zot is voor woorden.

Bijna zou ik weer die sigaret opsteken. En doei zeggen tegen je eigen zo belangrijke zorg voor die tempel wat je lichaam is. Bijna zou ik in opstand komen tegen het weer, de politiek, en ook dat je in dat keurslijf wordt gedwongen en gehouden. Rebels zijn tegen dé betutteling. En tegen die groeiende vertrutting.

Bijna zou ik mijn motorrijbewijs halen, en nadien naar Spanje scheuren op zo’n gevaarte, om daar tussen het genieten aldoor van de zon, te gaan wonen en werken in de horeca. Toedeledoki aan Nederland. Zoek het uit, zeg.

Het #WOT-woord van vandaag is:

Rebelleren: dwarsliggen, herrieschoppen, in opstand komen, muiten, opstaan

Soms wil ik mijn middelvinger op een kopieerapparaat plaatsen, en mijn hand dan tijdens het kopiëren mee bewegen met de lamp, zodat die beruchte míddelvinger er uitgestrekt en al uitkomt als kopie. En dat versturen aan de eerstmalende die daarom vraagt. Zonder pardon. Of fantaseren dat je die ander met dartpijltjes belaagt. Al was het maar gedurende drie minuten per dag.

Bijna zou ik een ellenlange pissige epistel schrijven aan, ja ik noem maar een dwarsstraat, de heersende cinéma omdat je geen gezellige pauze meer krijgt tijdens de film. Omdat men juist datgene wat dat uitje bepaald gezellig maakte, ook weer wegneemt.

Doe jij ook mee?

En jij? Heb jij ook af en toe zin om te rebelleren, of herinner je je een tijd waarin je dat graag deed?

Ik lees het weer graag in jouw eigen #WOT en vervolgens hieronder, in de reacties.

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over mee kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment dat je wil instappen.

0
0

Share Post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on whatsapp
Share on email

Wat je niet wil missen:

5 reacties

  1. Ja maar, ja maar, ik ben juist zo blij dat die pauze er niet meer is tijdens een film. Sta je daar met 20 dames in de rij voor 2 toiletten, en het terugvinden van mijn zitplaats is altijd een crime.
    😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Just subscribe to my newsletter
to receive all fresh posts

home3-hero-img.jpg
%d bloggers liken dit: