#WOT deel 6: rebelleren

#

Soms heb ik even zin om mijn kop in de wind te gooien. Dan wil ik weer even die rebel zijn. Tegendraads. En doodgewoon tegen de keer in, omdat het me allemaal te zot is voor woorden.

Bijna zou ik weer die sigaret opsteken. En doei zeggen tegen je eigen zo belangrijke zorg voor die tempel wat je lichaam is. Bijna zou ik in opstand komen tegen het weer, de politiek, en ook dat je in dat keurslijf wordt gedwongen en gehouden. Rebels zijn tegen dé betutteling. En tegen die groeiende vertrutting.

Bijna zou ik mijn motorrijbewijs halen, en nadien naar Spanje scheuren op zo’n gevaarte, om daar tussen het genieten aldoor van de zon, te gaan wonen en werken in de horeca. Toedeledoki aan Nederland. Zoek het uit, zeg.

Het #WOT-woord van vandaag is:

Rebelleren: dwarsliggen, herrieschoppen, in opstand komen, muiten, opstaan

Soms wil ik mijn middelvinger op een kopieerapparaat plaatsen, en mijn hand dan tijdens het kopiëren mee bewegen met de lamp, zodat die beruchte míddelvinger er uitgestrekt en al uitkomt als kopie. En dat versturen aan de eerstmalende die daarom vraagt. Zonder pardon. Of fantaseren dat je die ander met dartpijltjes belaagt. Al was het maar gedurende drie minuten per dag.

Bijna zou ik een ellenlange pissige epistel schrijven aan, ja ik noem maar een dwarsstraat, de heersende cinéma omdat je geen gezellige pauze meer krijgt tijdens de film. Omdat men juist datgene wat dat uitje bepaald gezellig maakte, ook weer wegneemt.

Doe jij ook mee?

En jij? Heb jij ook af en toe zin om te rebelleren, of herinner je je een tijd waarin je dat graag deed?

Ik lees het weer graag in jouw eigen #WOT en vervolgens hieronder, in de reacties.

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over mee kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment dat je wil instappen.

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

5 comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

By Pix

Over mij

picca moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

%d bloggers liken dit: