Het grote voordeel van visueel sterk zijn – naast het nadeel dat ik geloof dat dit is ontstaan vanwege mijn slechthorendheid – is dat ik vaak erg diep in andermans ogen wil kijken. Daar ontdek ik vaak de mooiste grootse kleine dingen.

Alsof je bijna binnendringt in de ziel van die ander. Soms gaat dit gepaard met soort van verlegenheid bij die ander. Men kijkt maar al te graag gauw weg. Men doet alsof mijn ietwat té geïnteresseerde blikken eigenlijk wat te veel van het goede zijn. Maar altijd net op tijd voor mij om te ontdekken wat ik wílde zién.

Dit was even een gedachte van mij toen ik vandaag opnieuw las over racisme bij de Belastingdienst. Ik dacht nog, hoe is het in vredesnaam mogelijk dat een overheidsdienst van deze bodem zich daar schuldig aan kán maken? In Nederland. Anno 2022. Je gelooft het niet.

Want mijn persoonlijk geloofssysteem is dan ook dat ik spontaan verliefd kan worden – of iemand aardig kan vinden – door die ziel. Juist. Datgene wat ik zie in de ogen van andermans ziel. Het is niet vanwege de man erachter. Of de vrouw erin. Nee, het is juist de ziel die mij aanspreekt. Het karakter van de persoon die mijn liefde aanwakkerde, werkt daar natuurlijk wel aan mee. Maar ik weet dat als je die ziel een beetje leert kennen, en het karakter erbij, dat alle vooringenomen denkbeelden dan in het niets zullen verdwijnen. Dan vergeet je als het ware zelfs hoe dat verpakt is in uiterlijkheden, that is.

Enniehoo, ik peins er nu over soort van een cursus: “Zielenzien” te ontwikkelen en die aan te bieden aan een bepaalde overheidsdienst. Wellicht dat ze er nog voor zullen dokken ook…

Over mij

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Je wil misschien ook genieten van:

3 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: