Over blogs die geen blogs zijn

Ik ben soms wat obstinaat. Je hebt websites en blogs. Je hebt blogs die blogs zijn en websites die zich voordoen als blogs omdat het louter ‘How-to’s’ betreft. Tenzij je Blogtrommel.com heet, maar dat terzijde.

Het zou natuurlijk mijn pret niet mogen drukken, maar ik twijfel onderhand erg aan de principes van een blog of waarom men het zo noemen wil. Het gaat dan ook allemaal aan mijn hart en zelfs -mag ik eerlijk bekennen – ook mijn eigen inspiratie.

Blijkbaar lees ik liever een verhaal dan een ‘How-to’ website. Als ik iets wil weten of leren dan Google ik het onderwerp wel.

Tja, het leven van een blogger die niet per se een influencer wil heten, gaat niet over rozen.

UPDATE 11:09 uur: Voor diegenen die niet weten wat de definitie van blog is:

Een weblog of blog is een persoonlijk dagboek op een website dat regelmatig, soms meermalen per dag, wordt bijgehouden. Meestal gaat het om teksten die in omgekeerd chronologische volgorde verschijnen.

2 gedachten aan “Over blogs die geen blogs zijn”

  1. Een blog was ooit niet meer dan een online dagboek. Alsof Anne Frank ooit geschreven zou hebben: ‘Vandaag doe ik onderzoek naar het natuurkundig verschijnsel van de door de wind bewogen bladeren van de kastanjeboom voor de deur waarna het aldus geproduceerde geluid het oxytocine niveau in mijn lichaam verhoogt waardoor ik mij voor even gelukkig voel. Morgen zal ik schrijven over de sociologische aspecten van geluk. Dag Lief Dagboek, tot morgen!’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: