Zou die Privacy-verklaring (AVG) een practical joke zijn?

Z

Vandaag werd ik er weer wat dieper ingezogen, die Privacy-verklaring. Eerst piekerde ik over webhosts en databases, vervolgens serverlogs, en daarna het e-mailadres gekoppeld aan mijn domeinnaam.

Het één leidt tot het ander, en voor je het weet schrijf je zelfs een handleiding.

Weet wat men daarmee doet. Men leest het niet. Nooit. Zoals men ongetwijfeld ook niets doet met die Privacy-statements.

Dus zit ik me nu af te vragen, of die hele AVG niet louter ‘een practical joke’ is of was. En doen wij nu allemaal fake mee, terwijl we onze verwarring dan wel boosheid acteren?

Vervolgens zit die EU nu te gniffelen qua binnenpretjes en inkomsten, want mijn gezonde boerenverstand zegt dat BIG BROTHER is still watching you.

0
0

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

6 comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Krék. Die privacy is de laatste tijd natuurlijk wel een dingetje en dat er aandacht voor is, is prima. Maar dit? Op deze manier? Iedereen hartklachten bezorgen? Ik ben ook lid geworden van zo’n AVG-groep. Puur uit belangstelling om te kijken wat er speelt. Oh hemel, wat zijn mensen toch in paniek. Daar hebben weet ik hoeveel EU-ambtenaren wie weet hoelang en voor hoeveel miljoenen tijd en geld aan gespendeerd. Ik heb ook maar iets amateuristisch op mijn site geknald maar ik lig er verder geen seconde van wakker. Net als met dat stomme cookie-dingetje zullen de mensen dit ook allemaal wel prima vinden. Maar ja, men zal wel met de vaart der volkeren mee moeten want iedereen huivert natuurlijk voor die boetes. Van mij mogen ze komen. Totaal doorgeslagen dit.

  • @Mies. Ja ben het hartgrondig met je eens. En hoe dieper ik ga, hoe belachelijker het geheel wordt… :p

 • Met verzamelen aan elkaar plakken heb ik een AVG-verklaring opgesteld. Om misverstanden te voorkomen noem ik deze verklaring.

  Of het afdoende is voor de nieuwe regelgeving weet ik niet.

  Maar een ieder mag mijn verklaring overnemen en gebruiken.

  Dat Big Brother overal bij mee blijft kijken?

  Ik denk het wel!

  Vredelievende groet,

 • Volgens mij gaan overheden ook niets ondernemen bij hobbyblogs die niet aan de AVG voldoen. Daar hebben ze de menskracht niet voor. Zelf raad ik m’n reageerders aan om geen echte naam en geen mailadres in te vullen, zodat ik geen persoonlijke gegevens bij hou en Gravatar of erger misbruik maakt van hun gegevens. Ik heb wel m’n over-pagina aangevuld, maar die gaat over nog veel meer dingen.

  • @Ximaar: Dus jij neemt die kans waar op een mogelijke boete…? Stoer hoor.

By Pix

Over mij

moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

Reacties

Over copyrights enzo

© 2002-heden iPIXtitude.nl. Alle rechten voorbehouden.

%d bloggers liken dit: