Dat gaat maar dood

D

Dat gaat maar dood. En om je eerlijk de waarheid te bekennen, zit dat me dwars. Soms sla ik zelfs in lichte paniek. Wat moet er van mij terechtkomen? En hoe egocentrisch is zo een gedachte?

Oh, ik snap ‘t wel.

Men wordt ouder, krijgt van de weeromstuit allerlei kwalen. Ziektes. En op een gegeven moment is voor zo iemand toch echt wel de maat vol. Dan wil je toch niet anders dan dood?

Maar het is zo een dingetje voor de nog levenden onder ons.

Je gaat ze maar missen.

Ik ervaar altijd wat wrevels ten aanzien van dat einde.

Ook als ik weer eens een bericht voorbij zie komen op Twitter van de Nederlandse Spoorwegen: ‘Trein heeft vertraging wegens aanrijding met een persoon’.

Dan zit ik in totale ontreddering van de ellende na te bibberen. Ik zie dan hele scenario’s voor me van die treinbestuurder. Dat hij op het laatste moment God mag weten wat voor acties uithaalt om nog op tijd te kunnen remmen. En dat dat dan niet lukken wil. Dat moet toch een trauma zijn voor zo iemand?

Nee, niet voor de persoon die daarbij het leven laat.

Al moet zo een mens vast van tevoren al zijn gestorven. Want weet ik veel wat er in het hoofd omgaat van zo een desperaat geval?

Ik krijg er soms een spontane maagkramp van. Zo diep gaat dat bij mij.

En dan die verhalen met betrekking tot het overgaan van leven naar de dood. Ik lees zo een boek waarin mensen die een bijna-dood-ervaring hebben gehad. En die spreken over een tunnel die leidt naar veel licht, met daarachter een soort van Hemels gebeuren. Zoveel mensen die ongeveer diezelfde universele beleving hebben gehad. Je zou er bijna zin in krijgen, maar niet heus.

Ik vind het niet erg om zelf ouder te worden. Mijn plan is om dat op de meest gracieuze wijze te volbrengen, zelfs. Maar kan de tijd voor de rest van de wereld dan even blijven stilstaan?

0
0

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

6 comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

By Pix

Over mij

moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

Reacties

Over copyrights enzo

© 2002-heden iPIXtitude.nl. Alle rechten voorbehouden.

%d bloggers liken dit: